Още

  Успяха ли учените да открият Атлантида?

  Откритите останки могат да бъдат проследени  200 хиляди години назад.

  „На дъното на Атлантическия океан има древен град. Точно под Бермудския триъгълник!“. Това е една от най-нашумелите теми напоследък. Преди за града се говореше с недомлъвки, защото никой не беше сигурен, че наистина съществува. Нещата обаче се промениха – вече се започна с изготвянето на карти на града, а откритите артефакти се изследват от голям екип изследователи. Когато подводните роботи заснели нужният материал, той бил изпратен до 4 различни института в света.

  Нека хронологически да се върнем назад. Останките от сградите, които открили учените били от гранит и камък. Това обаче е невъзможно, ако археолозите определят правилно времето. Подобна технология не е съществувала. Но фактите говорят сами за себе си – според предположенията  в древния град под Бермудския триъгълник е имало пътища, пирамиди и тунели. Това обаче говори за по-късен период.

  Бермудския триъгълник. Една от световните загадки. По негов адрес има хиляди догадки. Наричат го Зловещо море, Зона на аномалии и т.н. В неговите „обятия” са изчезнали безброй много плавателни и въздушни съдове. Някои учени дори предполагат, че останките от древния град са част от великата Атлантида. Други ги оборват с теорията, че под Бермудският триъгълник се намира извънземна база.

  Снимките, предоставени от спътниците също повдигат много въпроси. На тях се вижда, че над мястото има облак с шестоъгълна форма. Облаците дори си имат име – метеоролозите са ги нарекли „авиобомби“ и обясняват явлението така: „Когато тези въздушни „бомби“ се „взривяват“ над Бермудския триъгълник, те формират мощни потоци въздух, по направление на океана. А взаимодействието на тези атмосферни вълни може да образува турбулентни зони, в които именно да попадат корабите и самолетите?..”

  Никой не знае със сигурност какво се случва в сърцето на аномалията – някои твърдят, че всичко се дължи на сложна атмосферна комбинация, а други имат една по-невероятна теория, а именно, че причината за случващото се там е поради наличието на извънземна цивилизация.

  Съобщилите за града с пирамидите са двамата учени – Полина Залитски  и Пол Вайнцвейг. Те са тези, които намират останките на града около кубинските брегове. Двамата твърдят, че в града има и няколко сфинкса. На спектралните снимки от подводния робот и по-късните анализи на рисунките и картите по тях се виждат следите на четири пирамиди, които са копия на египетските. Наред с другите здания пирамидите също са на границата на изумителния Бермудски триъгълник.

  Артефактите на кубинския комплекс от пирамиди сочат, че на това място е съществувал град. Потъването е станало поради покачването на морското равнище. Тези данни са сходни с описанията на потъналата Атлантида.

  Теорията за потъването на града е следната: когато в края на ледниковия период ледовете на Арктика започнали да се топят и морското равнище се покачило, много от земите потънали. Знае се, че днес нивото на Световния океан е с около 300 метра по-високо от тогавашното.

  Кубинският журналист Луис Мариано Фернандес е изпреварил Вайнцвейг и Залитски. Той е първият, който пише за подводния град под Бермудския триъгълник. Според него американците отдавна знаят за мястото – може би още от 60-те години на миналия век, но го крият от руснаците и кубинците. Фернандес твърди, че американски атомни подводници отдавна са сканирали подводния град. Операцията се осъществила под името „Потъналата Атлантида“.

  Думите на Фернандес са: „Камъните в подводния град са изсечени и полирани. Върху тях има странни надписи, подобни на египетски йероглифи, както и рисунки“.

  Днес вече знаем за подводният град. Изследванията са под егидата на проекта „Exploramar“. Участват различни учени – някои от тях дори изследват генотипа на местното население. Така разбираме, че олмеките и аборигените имат легенда за това как техните прародители са населявали потънал остров наречен Атлантику.

  Преди година Университетът на щата Веракрус доказа, че артефактите открити на океанското дъно имат съвременния генотип на олмеките.

  Възможно ли е откритият град да е Атлантида ? Каква е връзката между подводния град и Бермудския триъгълник? Все още няма отговори на тези въпроси.

  Автор: Божидара Иванова

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link