Още

  Има ли древна цивилизация под ледовете на Антарктида?

  Учените са открили доказателства за съществуването на древна цивилизация под ледовете на Антарктида. Снимките от дистанционно сондиране от мисията IceBridge при авиационни изпитания на Advanced Topographic Laser Altimeter System (ATLAS) на НАСА показват, че на 2,3 километра под леда е разположено древно човешко селище.

  Водещият учен на програмата, Натан Боровиц казва: „Съществува много малка вероятност за грешка, именно затова бяхме толкова учудени, когато забелязахме тези аномални особености на снимките на лидара”. Също така изследователят на морските ледове от центъра за полети „Годард” на НАСА добавя: „Сега можем само да гадаем какво е това и какви функции е изпълнявало, и стартът на ICES-2 през 2017 година може да доведе до други големи открития и по-дълбоко разбиране на геоморфологичните особености на Антарктида”.

  Водещият археолог в университета на Калкута – Ашока Трипатхи, твърди, че снимките доказват за съществуването на подобно селище.

  Трипатхи казва: „Това несъмнено са черти на един вид структури човешко производство, напомнящи някакви пирамидални структури. Картините показват ясно не това, което трябва да очакваме от естествени геоморфологични образувания, срещащи се в природата. Тук имаме ясно свидетелство за човешко инженерство. Единственият проблем се заключава в това, че тези снимки са направени в Антарктида под 2-километров лед. Нямаме никакво обяснение за това в този момент“.

  Също така твърди и, че: „Тези снимки просто отразяват малка част от общата територия на Антарктида. Възможно е да има много други подобни участъци, които са покрити с лед. Това просто ни показва колко лесно е да подценим размерите и мащабите на древните човешки селища“.

  Според историкът и картограф Кристофър Адам намерените останки са част от загинала цивилизация. Той дава следното обяснение: „Една от най-загадъчните карти в историята е картата на адмирал Пири Реис от 1513 година, на която е изобразен северният бряг на Антарктида. Най-невероятното на тази карта е това, че тя показва бреговата линия на Антарктида без какъвто и да било лед. Как е възможно това, когато изображенията на бреговата линия на подледниковата Антарктида са били забелязани чак след развитието на георадара през 1958 година? Може би Антарктида невинаги е била покрита с ледена покривка? Новото откритие може да е свидетелство, че това е възможно“.

  Картата на Пири Рейс

  „Леко изместване на полюсите или на оста на въртене на Земята в исторически времена възможно са единственото рационално обяснение, което идва наум, но задължително трябва да проведем повече изследвания, преди да направим каквото и да било заключение.“

  Автор: Божидара Иванова

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link