юни 5, 2017
9654 Views

Задгробните контакти на сър Артър Конан Дойл

Автор:

Член на окултното общество „Златна зора“, президент на Британската колегия за окултни науки и на Лондонското спиритическо общество, автор на 2-томния обемен труд „История на спиритизма“, медик и учен, посветил на изучаването на окултизма 50 години от живота си – всичко това се отнася за автора на легендарните приключенията на Шерлок Холмс – сър Артър Конан Дойл.

Ето какво пише той за посещението си на спиритически сеанс в края на 1886г.:

„Винаги съм смятал това за най-голямата глупост. Но някои от моите приятели се интересуваха от спиритизма и аз взех участие заедно с тях в сеанси с въртене на масата. Така получихме логични съобщения от невидимия свят, за които нямам друго нормално обяснение“.

С известния илюзионист Хари Худини (1874-1926г.) Конан Дойл се срещнал по време на обиколката му в Америка. Худини открито се присмивал на вярата в паранормалното. Той разбрал, че съпругата на Конан Дойл – лейди Джийн, имала способности на „медиум“ и помолил да й зададе въпроси. Сеансът се състоял в хотел „Амбасадор“ и  привлякъл много любопитни. Както после си спомняли присъстващите, съпругата на писателя седяла отстрани и доста бързо изпаднала в транс. По-нататък тя с глух глас казала, че е в контакт с духа на сина на сър Артър от предишния му брак, който загинал по време на Първата световна война. Худини задал следния въпрос: „Попитай го защо майка ми остави такова странно завещание?“ Какъв точно е бил отговорът – така си останало тайна. Но Худини бил толкова шокиран, че скочил и избягал от стаята…

На 13 юли 1930г. в „Роял Албърт Хол“ в Лондон, се състояла панихида за сър Артър Конан Дойл. Били се събрали близо 8 хиляди души. Присъстващите с изненада гледали към празния стол на първия ред, между вдовицата и сина й Жан-Артур – той бил оставен специално за Конан Дойл. Не по-малък интерес предизвиквало и присъствието на Естел Робъртс, която била известен медиум. Вече всички знаели, че сър Артър предсказал точно датата на своята смърт. Още пролетта той казал на жена си: „Съобщиха ми „оттам“, че ще напусна този свят на 7 юли. Жалко е, разбира се – но ти вземи всички необходими мерки“. Уви, потвърждението дошло доста бързо. В разгара на лятото Конан Дойл получил инфаркт. Нощта на 7 юли била последната в живота му.

Присъстващите в „Албърт Хол“ притихнали, когато вдовицата се обърнала към тях:

„Дами и господа! Преди смъртта си моят съпруг ми предаде плик, запечатан с личния му печат. Г-жа Робъртс ще узнае от духа на сър Артър съдържанието на съобщението – след което ние ще проверим дали е вярно“. Някои поискали да се уверят в целостта на семейния печат от червен восък. Тогава Естел Робъртс, която стояла пред празния стол, заявила: „Сър Артър пише:“ Аз ви победих, господа невярващи! Смърт не съществува. Доскоро!“ Всеобщото изумление се засилило още повече, когато отворили плика. Върху листа хартия вътре бил написан именно този текст.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Вярната му Джийн живяла още 10 години. Тя докрай твърдяла, че общува с духа на починалия си съпруг. Напуснала този свят с думите: „Той ме повика“.

loading...
Категория:
Личности
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *