юни 18, 2016
27336 Views

Замъкът в Равадиново – България

Автор:

На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново се издига странна, романтична и величествена постройка. Гледана от въздуха, прилича на кръст, гледана откъм езерото – на детска приказка.

y543w
Снимка: Facebook

Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг.

556445

hyfdde


Снимка: Facebook


Навсякъде из градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната обстановка.

erdjrr

5433Снимка: Facebook


Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. „Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…”

erdyr

Замъкът печели 1-во и 2-ро място в категорията  „Туристическа атракция“ на най-престижния международен конкурс за дизайн и архитектура в Италия „A’ Design Award“ 2016. и бе обявен за архитектурно чудо.

Видео.

 

loading...
loading...

Comments to Замъкът в Равадиново – България

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *