Още

  Защо трябва да държим щорите на прозорците в самолет вдигнати.

  1

  Има много и различни причини, защо хората не обичат да летят. За много това е страхът. Независимо колко пъти сте чували, че летенето е най- безопасния вид транспорт, достатъчно е да чуете и само за една самолетна катастрофа за да решите, че риска е неоправдан.

  За други самото летено е много уморително. Като започнем с преминаването през охраната, многото и различни ограничителни условия, заглъхването на ушите и др. Това прави пътуването за някои хора доста неприятно преживяване.

  Въпреки някои неудобства, летенете все пак е предпочитаният начин за придвижване на дълги разстояния.

  Има едно малко условие с което завършва всяка капитанска реч. Със сигурност знаете, че с цел лична безопасност трябва да държите вещи си в багажните отделения над седалките. Защо обаче щорите на прозорците трябва да са вдигнати? Не че е трудно изпълнимо условие, но молбата определено изглежда странна.

   

  2
  Снимка: Yashuhide Fumoto / Getty Images

  3
  Снимка: reddit / zimv

  Причината не е свързана с технически параметри, а единствено и само за улеснение на екипажа на борда на самолета. Осигурява им добра видимост към пространството около и на самолета и лесно могат да разберат, ако има някаква неизправност по време на излитане или кацане. Дава възможност на обслужващия персонал да изпълнява невидими за нас проверки, което е и част от инструкциите, който следва екипажа преди излитане.

  4
  Снимка: Moonraking

  Друга от причините е и неволния контрол от страна на пътниците за такива причини, които са очевидни и за самите нас, за което и веднага ще алармираме екипажа. При пожар или теч на гориво например.

  При нужда от евакуация

  Това би дало възможност на екипажа да вземе решение кой е най-безопасния път за евакуация. Ако щорите са вдигнати, членовете на екипажа лесно биха могли да видят дали някои от изходите на самолета са блокирани от големи предмети. Бързото мислене в такива моменти е високо ценене от всички.

  5
  Снимка: reddit / nehala

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови