май 9, 2018
10454 Views

10 интересни сватбени факта

Автор:

10-то място: За английската кралица Елизабет казвали, че се омъжила за самата Англия. И въпреки, че историците твърдят, че това е цинично, все пак случаят е необикновен.

9-то място: Сватба с мумия. Върналият се от войната принц на Португалия Педро, с болка узнал, че неговата годеница Инеса е била убита в дворцова конспирация. Ставайки крал, той никога не се възстановил от скръбта, но се оженил за мумията на Инеса де Кастро, която веднага след церемонията била върната в кралската крипта.

8-мо място: В мюсюлманските страни много сурово се отнасяли към проституцията. Въпреки това, на някои от проститутките, за да избегнат нарушенията на закона, им помагал фактът, че сключвали брак с клиента си за една нощ и на сутринта се развеждали.

7-мо място: В Индия жените с леко поведение, по традиция били длъжни да се омъжат. Обикновено, те избирали съпруг, изглеждащ впечатляващо, много издръжлив и не изпитващ ревност.

6-то място: Първият дворец за бракосъчетание на домашни любимци е открит в Будапеща. Вместо годежни пръстени, „младоженците“ носели гривни на лапите си, които можели да бъдат закупени или поръчани от бижутер предварително. А английската фирма „Бърбъри“, в специалните си магазини предлагала на четириногите домашни любимци пълен гардероб: от дъждобран с колан до делови костюм в райета. На церемониите се леела река от шампанско, чували се поздравления и се пожелавало породисто потомство.

5-то място: Барон Рейнгштадтски с огорчение разбрал, че сестра му не е променила решението си да се омъжи за привидението на сър Хейдрик и организирал тайна сватба между баронесата и призрака. Разбира се, това била само инсценировка, защото църквата не би одобрила такова безобразие. Ролята на жениха била изпълнена от портрет. Говорело се, че след смъртта на щастливата млада жена, хората видели и нейния призрак, както и този на сър Хейдрик.

4-то място: Шведско момиче на име Сюзън Свенсън, което искало отчаяно да си намери съпруг, хвърлило бутилка във водите на Балтийско море със своя снимка и адрес. Няколко месеца по-късно, бутилката била взета на шведски риболовен кораб, 23 члена от екипажа се явили на указания адрес. Сюзън Свенсън естествено се омъжила за капитана, но след това се развела.

3-то място: След два неуспешни брака, жител на Мелбърн напълно се разочаровал от жените и се оженил за… телевизора си. Сватбената церемония се състояла в неговата къща, в присъствието на близки, приятели и свещеник. Младоженецът тържествено обещал да обича, да уважава и да защитава „съпругата” си до края на живота си. 42-годишният жител на Мелбърн носел златен сватбен пръстен като символ на любовта, а вторият пръстен, който дал на „съпругата“ си – сложил на телевизора.

2-ро място: Наскоро пациентка се появила в клиниката на д-р М. Шмийдберг. Тя била влюбена в колата си. Мажела радиатора с крем против слънчево изгаряне, лепяла изкуствени мигли върху фаровете. Един ден поискала да направи църковен брак с колата си. Тогава била приета в психиатрична клиника.

1-во място: Сега има голям дебат, дали да се позволи бракът между лица от един и същи пол, дали мъж може да се ожени за мъж или жена за жена. Но в Англия има прецедент – според съдебно решение на процеса Бимаш срещу Бимаш от 1855 г., този човек имал право да се ожени сам за себе си.

loading...
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *