Още

  10 места, които не можете да посетите

  10. Межгорие


  Межгорие е затворен град в Русия и се смята, че там живеят хора, които работят по строго секретен проект на връх Ямантау. Градът е основан през 1979г. Връх Ямантау е висок 1640м. и е най-високият в южната част на Урал. САЩ са подозирали, че върхът е огромен таен ядрен комплекс или бункер. Наблюдавани са големи изкопни работи до края на 90-те години след разпадането на Съветския съюз. Руснаците дават много и различни обяснения за връх Ямантау. Някои от тях са , че е мина, руската съкровищница, склад за провизии и бункер за опазването на лидерите в случай на ядрена война.

  9. Тайните архиви на Ватикана
  Снимка: VT Professor

  Въпреки името си, архивите не са тайни. Можете да видите всеки документ, който поискате, но не можете да влезете в архива. Трябва да попълните молба за документа, и той ще ви бъде предоставен. Единствените документи, до които не се предоставя достъп, са тези които са на по-малко от 75 години (в защита на дипломатическа и правителствена информация). Тайните архиви съдържат лавици с обща дължина 84км. и повече от 35 000 тома.

  8. Клуб 33


  Дисниленд има лиценз за продажба на алкохол и той влиза в употреба щом мястото затвори за посетители и частните партита започнат. Има едно място в Дисниленд, където винаги е отворено за пиячка – Клуб 33. Това е частен клуб в сърцето на площад Ню Орлеанс в Дисниленд. Входът се намира точно до ресторант Синьото езеро на улица Роял 33 и на вратата има табелка с номер 33. Таксата за вход варира между 10 и 30 хиляди долара, а членството включва и паркинг. Ако искате да станете член ще трябва да се запишете в списък с чакащи, а вашият ред ще дойде най-малко след 14 години.

  7. Метро-2 в Москва

  Това е тайно метро, което се движи паралелно с общественото метро. Подземната система вероятно е била построена по времето на Сталин и е наричана с кодовото име D-6 от КГБ. Руските журналисти съобщават, че съществуването на Метро-2 нито е потвърдено, нито е отречено от руските федерални служби и администрацията на московското метро. Слуховете са, че Метро-2 е с по-голяма дължина от общественото, лежи на 50-200м. дълбочина и свързва Кремъл с щабквартирите на федералните служби, правителственото летище във Внуково-2 и подземния град Раменки.

  6. Белия клуб на джентълмена


  Това е най-известният клуб на джентълмена в Англия. Основан е през 1693г. от италианеца Франческо Бианко (Франсис Белия) и в него се продавал новооткритият горещ шоколад, но впоследствие се превърнал в типичен (но частен) клуб на джентълмена. Клубът е известен с „книгата на залаганията”, в която членовете правят какви ли не странни залози. Най-известният залог е за 3000 паунда и е трябвало да определи коя от двете дъждовни капки на прозореца ще стигне до долу първа. Жени не се допускат до клуба, а мъжете могат да се включат само ако са поканени от член на клуба, който има подкрепата на още двама.

  5. Зона 51


  Зона 51 е военна база в южната част на щата Невада, на 133км. югозападно от Лас Вегас, на брега на езеро Груум. Основната цел на базата е разработката и тестването на експериментални самолети и оръжия. Цялата секретност около базата провокира появата на множество теории за конспирация и истории за НЛО.

  4. Стая 39


  Стая 39 или Бюро 39 е една от най-секретните организации в Северна Корея и се смята, че дейността и е пране на пари за Ким Жонг- ил – председателят на националната комисия по отбрана. Стая 39 е създадена през 70-те години и не е известно от къде идва името й. Много малко се знае около организацията, но се спекулира, че използват 10-20 банкови сметки в Китай и Швейцария за пране на пари и други незаконни дейности. Известно е, че организацията притежава 120 компании и се ръководи пряко от Ким Жонг-ил. Северна Корея отрича всичко.

  3. Великия олтар Исе


  Великият олтар Исе в Япония (който всъщност се състои от 100 олтара) е най-свещеният олтар в Япония. Той е посветен на Аматерасу (богинята на Слънцето) и съществува от 4г. пр.н.е. В главният олтар се намира най-важният предмет в имперската история на Япония – Найку (огледалото от японската митология). Олтарът се събаря и построява наново всеки 20 години следвайки идеята на Шинто за смъртта и прераждането. Единственият, който може да влиза в олтара е жрецът, и той трябва да е член на имперското семейство.

  2. Планинския метеорологичен бедствен център


  Често във филмите за края на света виждаме някакво строго секретно място, където правителството и малцина избрани се скриват с надеждата да се спасят. Това е истинското място. Построено е през 50-те години по време на студената война, но продължава да работи и днес. По очевидни причини дейността, която се извършва там е строго секретна. При малки бедствия в САЩ, голяма част от телекомуникациите минават през центъра.

  1. КВС Менуит Хил


  Това е британска военна база, свързана с глобалната шпионска мрежа ECHELON. На мястото има доста скъпа наземна сателитна станция и също е най-голямата електронна следяща станция в света. ECHELON е била създадена за да се следят военните и дипломатически комуникации на Съветския съюз и поддръжниците му по време на Студената война. След края на войната се смята, че станцията следи за терористични планове, нарко сделки и политически и дипломатични заговори. Съобщава се и за комерсиален шпионаж, както и за филтриране на всички телефонни и радио комуникации в страните, където оперира – изключително нарушение на личната информация.

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  1. За съжаление ,това са може би най-известните такива места,но мисля,че има още десетки,на чиято слава майките по света не се възхищават….

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link