Още

  10-те най-кошмарни морски създания

  Вероятно много от вас се придържат към правилото „Природата е опасна и трябва да излизаш от вкъщи само при спешни ситуации.” В подкрепа на това ви представяме още 10 причини да не рискувате с разходката сред природата или плуването в морето ; )

  10. Рибата, която изглежда като Хищника

  Саркастичната пръстоглавка (да, това е истинското й име) е даже по-ужасяваща от името си, защото преди да си отвори устата прилича на най-обикновена риба. Тя е изключително териториална и се бори със себеподобните си с помощта на огромните си челюсти.

  10. Рибата, която изглежда като Хищника

  9. Венерината мухоловка на океаните

  Изглежда като нещо, което бихте открили в кратер от метеорит, но всъщност живее в дълбоките води край Калифорния. Какво е общото с венерината мухоловка ли? Ами тези хищни опашнохордови също си седят на едно място, чакайки някоя нищо подозираща жертва да премине покрай зяпналата им уста.

  9. Венерината мухоловка на океаните

  8. Рибата, която убива от пясъка

  Това чудовище е наречено северен смок и изглежда така сякаш морското дъното има лице. Всъщност това е вид риба, която се заравя в пясъка и чака нещо вкусно да мине над нея. И ако видът й не е достатъчно ужасен, оказва се, че над очите си има органи, които пускат електрически импулси.

  8. Рибата, която убива от пясъка

  7. Акулата, приличаща на килимче

  Какво е това? Растение? Боклук? Килимче? Всъщност е килимена акула, която очевидно е кръстен на факта, че прилича на малко шарено килимче. Проблемът обаче е, че не е толкова безобидна с пълната си с остри като бръснач зъби уста.

  7. Акулата, приличаща на килимче

  6. 17-метровата риба

  Наричана „Кралят на херингата”, това е най-дългата риба с кости. Колко точно е дълга ли? Ами 17-метровият улов е на военноморски тюлени, които вероятно е трябвало да приложат всичките си умения в залавянето. Рибата е изключително рядка и повечето открити са били мъртви.

  6. 17-метровата риба

  5. Истинският Кракен

  Знаем, че има гигантски сепии, но те едва ли са такива, които да могат да преобърнат кораба ви. Такова чудовище се смяташе за мит… поне до преди 5 години, когато рибари извадиха от морето нещо, което наричаме колосална сепия.

  С маса от 410 килограма и 4-метрови пипала това е най-голямата сепия улавяна някога.

  5. Истинският Кракен

  4. Най-тежката риба

  Когато човек види такава снимка, обикновено си казва, че не е нищо особено, защото водолазът е на 100 метра от рибата. Колко голяма е тази риба всъщност?

  Рибата луна е най-тежката риба в света със средна маса от 1000кг! За щастие не е опасна за хората и се храни предимно с мекотели.

  4. Най-тежката риба

  3. Рибата, която ходи

  Някога чудели ли сте се какво ще е да се здрависате с риба? Сега може да разберете! Този вид морски дявол е наскоро открит край Тасмания. Не само, че има 4 „крайника” на мястото на перките, но чрез тях се и разхожда наоколо.

  3. Рибата, която ходи

  2. Рибата, която изглежда като Пришълецът

  Черната драконова риба живее дълбоко в океана, където слънце не огрява, но има начин как да вижда жертвите си – тялото й излъчва инфрачервена светлина, която единствено тя вижда. Един вид риба с нощно виждане.

  2. Рибата, която изглежда като Пришълецът

  1. Мидата, която прилича на пенис

  Мидата гуидък има прекалено голямо тяло за черупката си и освен, че е най-фалическото нещо в океана, живее до 140 години и пораства доста голямо. А споменахме ли, че за японците тази мида е просто деликатес?

  1. Мидата, която прилича на пенис

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови