Още

  10-те страни, които са най-опасни за жените

  Дори днес, жените, живеещи в тези 10 страни, не са в безопасност. Тяхната сигурност представлява сериозен проблем, въпреки че светът се движи напред. Всеки ден жените от тези страни биват изнасилвани, претърпяват инциденти на домашно насилие или трафик на хора. Всеки се нуждае от сигурност, която е основно човешко право и все пак има страни, в които правата на жените са потъпквани всеки ден.

  1. Колумбия

  Колумбия влиза в списъка на опасни страни, тъй като там е най-висок процентът на жени, залети с киселина. В повечето случай жертвите не получават справедливост. Само през 2015 година са документирани 45 000 случая на домашно насилие в Колумбия.

  2. Афганистан

  Около 87% от жените в Афганистан са необразовани. 70-80% от момичетата биват принуждавани да сключат брак в ранна възраст – най-често между 15 и 19 години. Случаите на домашно насилие, които завършват със смърт, са между 400 и 100 000 годишно.

  3. Индия

  Жените в Индия често стават жертви на изнасилвания, трафик на хора и домашно насилие. Що се отнася до статистиките – през последните 30 години в Индия са регистрирани 50 милиона аборта.

  4. Демократична република Конго

  В Демократична република Конго основният проблем, застрашаващ жените, е изнасилването. Всеки ден там са сексуално насилени около 1150 жени или 420 000 жени годишно. Освен това здравословните проблеми също са налице, като 57% от бременните са с анемия.

  5. Сомалия

  Сомалия е страна, в която законите почти никога не се спазват, а сексуалните посегателства над жени са нещо нормално. Освен това, прекалено често срещани са браковете с деца, както и женското обрязване.

  6. Тайланд

  Тайланд изглежда като невероятна страна, що се отнася до туризъм, но какви са проблемите на жените? Това е страна, в която те са подложени на сексуални посегателства всеки ден, като основната причина е лесния достъп до алкохол. Хората там са изключително консервативни, така че жените, които си позволяват да се облекат „неподходящо“ и да ходят сами по улиците, много често се превръщат в жертви на изнасилване или грабеж.

  7. Кения

  Жените в Кения получават много малка част от дохода, който изкарват, въпреки че страната има висок процент на селскостопанско производство. Освен това, голяма част от жените са необразовани и тъй като нямат почти никакви права над живота си, често се заразяват с различни болести.

  8. Бразилия

  Проучванията сочат, че в Бразилия на всеки 15 секунди една жена бива сексуално насилена, а на всеки 2 часа бива убивана по една жена.

  9. Египет

  Насилието и изнасилванията са толкова често срещани там, че дори някои туристи си патят, докато са на посещение в страната. Жените нямат право да вземат решение за брака си, не получават попечителство над децата, нямат право да поискат развод или наследство.

  10. Мексико

  За периода 2011-2012 година в Мексико изчезват 4000 жени. В повечето случаи те не получават справедливост, когато са станали жертви на сексуално или домашно насилие.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link