Още

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  1. Тексаско клане / The Texas Chainsaw Massacre

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  Оригиналният „Тексаско клане“ от 1974г е вдъхновен от серийния убиец Ед Гейн, който е убил двама души и е използвал кожата и костите им, за да си направи мебели, маски и всякакви други предмети.

  Използването на тези ужасяващи факти за създаването на Коженото лице и останалите от откаченото семейство е само за филма и неговите продължения и римейкове. Коженото лице не е истински убиец, а жертвите му са изцяло измислени.

  2. Дяволът в Емили Роуз / The Exorcism of Emily Rose

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  “Дяволът в Емили Роуз” е базиран на Анелиз Мишел от Германия, която е страдала от епилепсия преди 40 години. Докато тя се борила с епилептичните припадъци, двама свещеници разпознали в това тъмна сила. Те вярвали, че Анелиз е обладана от Дявола. За да се преборят с него, свещениците подложили момичето на 4-часови екзорсизми 67 пъти в рамките на 10 месеца. В крайна сметка тялото на Анелиз се предало и тя умряла от глад.

  3. Вълчият залив / Wolf Creek

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  Малкият австралийски ужас „Вълчият залив“ си спечели много прехвалени ревюта и няколко доста сурови, когато излезе през 2005г. Историята е за трима приятели, които имат нещастието да се забъркат със садистичен убиец в австралийската пустош. Филмът е много бегло базиран на двама доста известни серийни убийци в Австралия: Иван Милат и Брадли Джон Мърдок.

  4. Опасни земи / Badlands

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  Убийствата, които виждаме в класическия филмов дебют на Терънс Малик, „Опасни земи“, са истинските действия на 17-годишният Чарли Старкуедър и неговата приятелка, 14-годишната Карил Фюгейт, които са убили десет души в Небраска през 1957г. Историята на Старкуедър и убийствата му в сърцето на Америка се разказва от десетилетия и е вдъхновила много произведения в изкуството и поп културата.

  5. Зодиак / Zodiac

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  Брилянтният „Зодиак“ на Дейвид Финчър показва легендарният ужас, който превзема Района на залива, където загадъчният Зодиакален убиец оставя трупове след себе си между 1968 и 1972г в Сан Франциско. „Мръсният Хари“ също е филм, дълбоко свързан с истинските събития около Зодиакалния убиец. Това, което прави филма на Финчър толкова добър,  са почти непоносимият съспенс от преследването на неуловимия убиец и обсебващото чувство, което обхваща всеки по петите му.

  6. Послания от мрака / The Mothman Prophecies

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  Страхът, който обхваща градче в Уест Вирджиния в „Послания от мрака“ е базиран на реалността. След като мост се срутва в река Охайо през 1967г, ужасени граждани започнали да говорят как са видели огромен, червеноок, човек-пеперуда с черни крила, който е обикалял моста преди падането му. Легендата за човека-пеперуда се разпространява и хора от цял свят твърдят, че са видели съществото при други известни катастрофи.

  7. От ада / From Hell

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  В този трилър за Джак Изкормвача Джони Деп играе следовател, който е по петите на убиеца, оставящ след себе си мъртви проститутки в Лондон. „От ада“ представя хипотезата, че Джак Изкормвачът е бил лекарят на кралското семейство, опитваш се да покрие скандал, който семейството се е опитвал да запази скрит. В действителност Джак Изкормвачът наистина е бродел по улиците на Лондон, убивал е жени, никога не е заловен и също като Зодиакалния убиец се е превърнал в легенда.

  8. В открити води / Open Water

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  “В открити води” е малък филм, който пожъна голям успех с нищожния си бюджет и разказва историята за двойка, която случайно е изоставена в гъмжащи от акули води след объркване по време на гмуркането. В действителност Том и Айлийн Лонъргран наистина са били изоставени в ужасяващите, изолирани води на Големият бариерен риф през 1998г. Те никога не са открити, но „В открити води“ се казва, че акулите са били отговорни за смъртта им.

  9. Лятото на Сам / Summer of Sam

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  Както десетки милиони нюйоркчани могат да потвърдят, Синът на Сам е бил истински сериен убиец, който е предизвикал масова истерия в града през 1967 и 1967г. Убивайки шестима и ранявайки други седем с .44 калибър оръжие, Синът на Сам накрая е разпознат в лицето на Дейвид Берковиц.

  Берковиц си признава за стрелбата и всички жертви. Той твърдял, че му е било наредено да убива от обсебеното от демони куче на съседите на име Сам. Години по-късно Берковиц променя думите си и казва, че отговорен само за две от престрелките, довели до смъртта на трима души и ранили други четирима, а останалите са били извършени от сатаничен култ, в който е участвал. През 1977г Берковиц е осъден по всички обвинения и излежава присъда от 365 години затвор.

  10. Чудовище / Monster

  10 ужасяващи филма по действителен случай

  „Чудовище“, смразяващият разказ за серийната убийца Айлийн Уорнос, спечели на Шарлиз Терон Оскар за зашеметяващата й трансформация в жена, която е осъдена за убийствата на седем мъже във Флорида през 1989 и 1990г. Историята в „Чудовище“ следва почти точно истинските събития, включително и това, че Уорнос е твърдяла, че всеки мъж, който е убила, се е опитал да я изнасили, докато е работела като проститутка. Уорнос е екзекутирана във Флорида със смъртоносна инжекция през 2002г.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link