Още

  Най-странните неща падали от небето

   

  Вероятно сте чували градската легенда за дъждовете от жаби или историите за метеорити, разбиващи се в къщи, на метри от нечия глава. Но измежду всичките обекти, които са падали от небето, можете да откриете много по-странни. Например…

  1. Червеи

  През 2007г Еленор Бийл отивала на работа в полицейското управление, когато усетила, че нещо не е наред. Побили я тръпки, след което видяла как от небето валят малки кафяви топки.

  Това е една от онези ситуации, при които има нулев шанс по-подробният поглед да те накара да се почувстваш по-добре. Какво може да е хубавото на падащи от небето кафяви неща? Експлозия в близката фабрика за бонбони лакта? Е, Бийл все пак решила да види какво става и открила, че обектите всъщност били големи кълба от червеи. За да провери дали не е тотално откачила, жената се обадила на свой колега, който потвърдил, че наистина червеи се изливали от небето върху паркинга.

  Най-странните неща падали от небето

  Откъде са се взели обаче? След като вероятно не са се образували спонтанно във въздуха, учените предполагат, че червеите са били засмукани от водната пара от близкия воден басейн. Очевидният проблем с тази теория е, че не успява да обясни как толкова много червеи са се носели във въздуха така сплетени на възли чак до полицейското управление.

  И знаете ли кое е най-зловещото в цялата история? Случвало се е и преди.

  През април 2011г учителят Дейвид Крихтън играел футбол със своите ученици, когато започнал друг мистериозен дъжд от червеи. Крихрън чул глух, пляскащ звук, когато червеите се удряли в земята, последван от цяла тълпа ученици, които търсели къде да се скрият.

  Крихтън и други учители открили червеи пръснати навсякъде, включително по игрището от изкуствена трева и тенис кортовете. Той отишъл за съвет в научния департамент, където учените му дали изключително експертния анализ, че „може би е някакво шантаво време или нещо такова“. Приемаме го, при положение, че нямаме по-добро обяснение – да не говорим, че денят е бил напълно безоблачен, а училището е на 70км от брега.

  2. Крава

  Най-странните неща падали от небето

  През ноември 2007г Чарлз и Линда Евърсън пътували по шосе Менсън във Вашингтон, където отпразнували първата си сватбена годишнина. Както си карали по пътя, изведнъж 270-килограмова крава паднала от ясното небе право върху покрива на минивана им.

  След като спрели да цапат гащите и да запят в ужас новата декорация на колата им, двамата осъзнали, че като по чудо са живи и здрави. Властите пристигнали, приспали кравата и напомнили на вече травматизираната двойка, че са избегнали ужасяваща смърт „на косъм“. Понеже явно това е нещо, което лесно се забравя.

  Що се отнася до кравата, тя вероятно е скочила към смъртта си от 60-метрова скала близо до шосето. Едногодишната крава избягала от ферма два дни преди инцидента, пропътувала 7-8км до скалата, където скочила без парашут. Понеже кравите са глупави.

  3. Акула

  Най-странните неща падали от небето

  Иска ни се да ви кажем, че един ден голф играч се подготвял да удари топката, когато падаща от небето акула го ударила по главата. За съжаление обаче изглежда не е имало никого, когато през октомври 2012г жива леопардова акула паднала от небето до дупка 12 в голф клуб Сан Хуан Хилс, Калифорния.

  Отговорникът на игрището (онзи, който крещи, когато играчите играят твърде бавно) се натъкнал на 60-сантиметровото животно докато обикалял. Споменахме ли, че акулата още била жива? Тогава човекът натоварил акулата на голф количката си и я откарал в клуба.

  Понеже нещото отказвало да умре, някой трябвало да го сложи във вода, където да си плува, докато всички го зяпат. Най-накрая един от служителите закарал акулата до океана на 7км, където я пуснал и тя отплувала, показвайки среден пръст на съдбата.

  Как се е озовала акулата на голф игрището? Вероятно е задигната от птица в океана, понеже служителите забелязали прободна рана и малко кръв до една от перките й. Акулата е успяла да се отърве след нападение на птица, падане от небето и безброй минути ръчкане и ахкания, докато бавно се е задушавала, преди да бъде върната в океана.

  4. Сурово месо

  Най-странните неща падали от небето

  През октомври 2012г тийнейджърка, която била на урок по езда, била ударена по главата от падащо пиле. Каси Бернард от Вирджиния била сред класа си, когато сурово месо паднало върху каската й. Още две парчета, и двете по-големи от предишното, паднали наблизо. Инструкторът, родителите и учениците, които станали свидетели на валящото месо, казват че небето било ясно и нищо не подсказвало за произхода на дъжда.

  Първият заподозрян била наблизо намираща се фабрика за преработка на храна, но от управата разбира се отрекли пилешките мръвки да са техни. Друг потенциален кандидат била местна ферма, която не е успяла правилно да унищожи мъртвите си пилета. Учените успели да се съгласят по един въпрос – че независимо откъде е дошло месото, летящи нависоко чайки вероятно са отговорни за бомбардировката. Защото явно чайките са задници и обичат да правят такива неща от време на време.

  Един път през март 1867г например домакиня от Кентъки, която правела сапун в двора си, буквално била обсипана от месо. Сурово и очевидно прясно, месото се усещало „като големи снежинки“ с няколко по-големи парчета сред тях. Месният дъжд продължил няколко минути, покривайки целия двор на жената в месо.

  В този момент тя решила, че трябва да се обади на някого да види какво става. Няколко мъже се спрели да наблюдават, а двама дори опитали и казали, че месото вероятно е овнешко или еленско.

  Учен събрал и опитал няколко проби от месото, и макар да потвърдил, че става въпрос за животинско месо, той не могъл да даде обяснение защо и откъде са се взели мръвките. Предположил обаче, че лешояди може да са пуснали остатъци от последното си ядене, което са повърнали върху неподозиращата жена.

  5. Кученце

  Най-странните неща падали от небето

  Помните ли колко много сте искали кученце, когато сте били малки? Родителите ви са отказали и е трябвало да се обърнете към по-висша сила с надеждата, че кучето като по чудо ще се появи отнякъде и ще ви заобича веднага. Оказва се, че това се е случвало веднъж.

  През май 2012г 7-годишният Тейлър Калауей и неговата баба прекарвали времето си в задния двор на къщата в Лос Банос, Калифорния, когато едно кученце паднало от небето. Двамата забелязали животното във въздуха и казват, че то отскочило от земята, преди Тейлър да го хване. Всичко завършило с осиновяването на кучето – както казала бабата: „Ако Бог ти пуска куче от небето, трябва да го задържиш“.

  Оказало се обаче не толкова дело на Бог, колкото на ястреб.

  Точно когато кученцето се появило, новите му собственици забелязали ниско кръжащ ястреб, така че предположили, че малкият е избегнал участта да се превърне в храна за птиците. Ти Джей, както са го кръстили, имал белези от нокти и бил покрит в грес, което предполагало, че е задигнат от близкия склад за отпадъци.

  6. Замръзнали човешки отпадъци

  Най-странните неща падали от небето

  През 2008г Мариан Ликнес от Калгари си гледала работата, когато изпитала магическият, рядък момент една нелепа градска легенда да се сбъдне. Бабата на четири внука тъкмо влязла в спалнята да вдигне телефона, когато парчета замразени фекалии от тоалетна на самолет се разбили в къщата й. Когато пожарникарите пристигнали, те открили множество големи неща в леглото на жената, както и остатъци от шперплат, мазилка и други части от къщата й.

  Ликнес била поразена от парчета лед и падащи фекалии. След викове, сълзи и посочване на виновни, бордът по безопасност на транспорта е извикан. Властите потвърдили, че става въпрос за лед от тоалетна на самолет, който се състоял от тоалетна вода, антифриз, дезинфектант и човешки фекалии.

  Макар повечето пускания на казанчето в тоалетната на самолета да не се озовават в къщите на старици, „синият лед“ не е нещо нечувано. Самолетите нямат право да изпразват резервоарите на тоалетните си докато са във въздуха, но преминаването от студен към топъл въздух може да предизвика някои течове.

  7. Човек

  Най-странните неща падали от небето

  И един ден човек завалял от небето.

  През септември 2012г жителите на квартала Морлейк в Лондон се събудили, за да открият сгърченото тяло на мъж на тротоара между магазин за бельо и магазин за китайска медицина. Смятайки, че човекът е жертва на убийство, полицията започнала разследване, докато родителите държали децата си вкъщи. Неидентифицираният мъж бил висок около 162см и на около 20-30 години.

  След като разгледали тялото по-подробно, полицаите стигнали до шокиращото откритие, че травмите на мъжа не са причинени от друг човек, а са резултат от дълго падане.

  Но откъде се е взел? Властите смятат, че може да е паднал от самолет, летящ до близкото летище Хийтроу. Мъжът нямал документи в себе си, но носел малко пари от Ангола, което накарало детективите да сметнат, че се е возел нелегално на самолета и е паднал, когато са спуснати колесниците.

  Според официалния доклад, мъжът вероятно е умрял много преди да падне от самолета. Не че алтернативата е по-добра: Вероятно е бил притиснат, когато колесникът е вдигнат при излитането или е замръзнал по време на полета, понеже температурата от външната страна на самолета достига до -40 градуса.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link