Още

  2% от хората имат зелени очи

  Само около 2% от световното население има зелени очи. Това е най-редкият цвят на очите. Най-много зеленооки хора има в северна и централна Европа. Зелени очи имат почти 90% от исландците. От друга страна, повече от половината световно население има кафяви очи. Причината е, че кафявото е доминиращ цвят, което означава, че ако очите на единия родител са кафяви, то най-вероятно и очите на детето ще са такива. Интересното е, че зеленото е доминиращ цвят над синьото, но въпреки това има повече синеоки, отколкото зеленооки хора.

  Още публикации

  Коментари

  1. Това е крайно грешна информация! Синият цвят е доминантен пред кафявия и дори от 2-ма родители с кафеви очи, може да се роди дете със сини, обратното – не е възможно. Причината е, че по-многолудните раси са с тъмни очи – китайци, индийци и т.н. Толкова статии изчетох тук, но след този грешен материал, вече подлагам и останалата информация под съмнение!

   • Всъщност вашата информация е грешна. Популярен мит е, че двама родители със сини очи не могат да имат дете с кафеви. Това е напълно възможно, макар да е голяма рядкост. Също така кафявото е доминантен цвят над синия, а не обратното.

   • Синът ми е със сини, снаха ми е със зелени очи и трите деца са със кафяви.

    Дъщеря ми е със зелени, а зет ми с кафяви и двете деца са с кафяви очи….така, че … Аз съм с кафяви, а мъжът ми със зелени и двете ми деца са със светли, просто неговия ген. Добре, че не родих 3-то хахаха….

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови