Още

  4 древни книги, които могат да оспорят историята, която познаваме

  През годините археолозите са откривали всякакви невероятни неща, някои от които са древни ръкописи, описващи историята от една по различна гледна точка. Шокираща гледна точка. Многобройни древни книги ни разказват друга история, различна от тази, която познаваме. Тези древни текстове, обикновено считани за по-скоро митологични, отколкото исторически достоверни, оспорват почти всичко, което сме изучавали в училище.

  Някои от ръкописите са приети отчасти, други изцяло признати за неверни, вероятно защото ако бъдат приети за истина, те биха променили цялата човешка история.

  Библия на Колбрин

  Вярва се, че е написана преди около 3600 години. Тя е считана за първия юдейски/християнски документ, в който са описани разбиранията за човешката еволюция, креационизма  и интелигентността. В написването на тази Библия участват няколко автори, състои се от две основни части и е съставена от 11 книги, разпределени в тези части.

  Книга на Енох

  Книгата на Енох е древен еврейски религиозен ръкопис, създаден от Енох – прадядото на Ной. Считана е за една от най-влиятелните неканонични апокрифни книги. Нещо повече, счита се, че тя оказва огромно влияние върху оформянето на християнските вярвания.

  Книга на гигантите

  Вярва се, че Книгата на гигантите е написана преди около 2000 години. Открита е в пещерите на Кумран – древно селище в Палестинската автономия, край Мъртво море. В нея се описват създания, които са населявали нашата планета в далечното минало и начинът, по който са били унищожени. Според древния текст, гигантите – исполини, узнали, че заради насилието, упражнявано от тях, ги очаква безвъзвратно унищожение. Те помолили Енох да разговаря от тяхно име с Бог.

  Ars Notoria

  Ars Notoria е една от най-мистериозните книги, създавани някога. Според легендата тази древна книга е смесица от митическо, историческо и сензационно съдържание, което обещава да научи на „суперчовешки“ способности онези, които са готови да следват написаното. Това е анонимна книга със заклинания (общо 144), събрани през  17 век, но създадени преди много векове. Ars Notoria съдържа заклинания, написани на няколко езика, включително иврит, гръцки и латински.

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link