Още

  5 души, които рискуват живота си за слава

  1. Сам Пач

  Сам Пач е от Роуд Айлънд и като малък работи по полетата. По-късно се превръща в знаменитост в Америка, след като открива, че може да събере тълпа, която да наблюдава скоковете му от водопади и мостове. Пач прави първия си скок през 1827 година, когато скача в река от една 75-метрова скала в Ню Джърси. Две години по-късно затвърждава славата си, скачайки от платформа в Ниагарския водопад.

  Последният скок на Пач е през ноември 1829 година, когато скача от платформа в река Джинеси. Това, което трябвало да бъде огромно зрелище, се превърнало в ужасяващ спомен за много от зрителите. Пач скача неправилно и изчезва под водите на реката. Някои започват да разпространяват предположението, че той се е скрил в някоя скала и безмълвно наблюдава въодушевлението на тълпата. Замръзналото тяло на Пач обаче е открито няколко месеца по-късно.

  2. Хари Гардинър

  Хари Гардинър печели славата си през 20 век. Той е известен с това, че се катери по небостъргачи с голи ръце. Гардинър започва кариерата си през 1905 година, когато се изкачва по 160-метрова сграда в Ню Йорк. До 1910 година Хари е толкова известен, че стотици хора се събират да наблюдават подвизите му. През 1916 година Гардинър събира 150 000 души, които да наблюдават изкачването му на Маджестик билдинг в Детройт, облечен с костюм и носещ очила без рамки.

  Няколко месеца по-късно 45 000 души наблюдават изкачването му във Форт Уейн, Индиана. Гардинър печели пари, убеждавайки вестници и бизнесмени да го спонсорират. Докато се катери по сградата на Bank of Hamilton през 1918 година, Гардинър спира по средата, влиза през един от прозорците и подписва договор за застраховка живот, смеейки се.

  3. Ани Едсън Тейлър

  Ани Едсън Тейлър е учителка, която губи мъжа си през Американската гражданска война. През 1901, когато е на около 60 години, Ани решава, че ще спечели пари, превръщайки се в първия човек, който скача от Ниагарския водопад във варел. Тя се подготвя за скока много добре, уплътнявайки изцяло варела. На 24.10.1901 година Ани скача от Ниагарския водопад, като веднага след скока излиза от варела и за удивление на всички по тялото й има само няколко леки наранявания. Тейлър се надява, че скокът ще й донесе слава и пари, но скоро след това е напълно забравена.

  4. Пол Бойтън

  По времето, когато повечето хора не можели да плуват, Пол Бойтън изумява зрителите с невероятните си способности. Бившият военен печели слава през 1874 година, когато успява да преплува 30 мили в гумен костюм. През следващите няколко години той използва костюма си в поредица от все по-смели плувания. Той не забогатява от подвизите си, но е считан за един от най-големите авантюристи на 19 век. След като изоставя гумения костюм и плуването завинаги, той става собственик на бар и работи в цирк.

  5. Родман Лоу

  Когато Родман Лоу умира през 1919 година само на 34-годишна възраст, няколко вестници пишат с изумление, че причината за смъртта му е туберкулоза. И има защо да не са вярвали – преди да легне на легло, Лоу прекарва голяма част от живота си, играейки си със смъртта. Неговите действия включват изкачване на високи сгради без никакви въжета, скачане от балони и водопади. Преди смъртта си Лоу споделя пред репортери, че не знае значението на думата страх.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link