Още

  5 истински истории, по-ужасяващи от всеки филм на ужасите

  Историческите книги са пълни с ужасяващи детайли за убийства, опожарени градове и крале, оженили се за братовчедките си – представете си тогава какви неща са изрязани от тях. Или вместо това, прочетете за тях тук.

   

  1. Зомбита са бродели по улиците на Италия по време на Високия Ренесанс

  1. Зомбита са бродели по улиците на Италия по време на Високия Ренесанс

  Повечето хора не си представят зомбита, когато чуят за Високия Ренесанс. Макар Флоренция да е била добро място за изкуството, в същото време Италия е изпитала нещо много близко до сценарий на зомби филм по време на първата голяма епидемия от сифилис през 1494г.

  Преди да ги има антибиотиците, болестта не е била толкова „тайна“ и хората са я носили доста очевидно по лицата си. От сифилиса, плътта буквално се отделяла от лицето и болните умирали до няколко месеца. Не било необичайно болните да се разхождали без ръце, крака, очи и носове. Ако описанията са точни, това означава, че половината хора по онова време са изглеждали като статисти от „Живите мъртви“.

  2. При изригването на Везувий главите на хората буквално експлодирали

  2. При изригването на Везувий главите на хората буквално експлодирали

  Италианският връх Везувий е известен най-вече с изригването си, заличило целия римския град Помпей, останал погребан под прах за следващото хилядолетие и половина. Може би не знаете, че боговете всъщност са били милостиви с Помпей, сравнено с ужаса в Херкулан – по-малък град, разположен по-близо до Везувий.

  В Херкулан се стоварил целия Ад, когато супернагорещени реки от разтопена скала, кал и газ залели града и хората започнали да избухват. Сериозно. Човешкият череп е пълен с много течности, които, ако нагреете супер бързо, реагират като хамстер в микровълновата. За по-малко от две десети от секундата, на хората в Херкулан се случили немислими неща – кожата им се изпарила, мозъците им заврели и черепите им експлодирали.

  3. Холокостът на домашни любимци през Втората световна война

  3. Холокостът на домашни любимци през Втората световна война

  От войната има толкова много ужасяващи истории, че някои не са стигнали до нас. Това е лошо, защото дискутирайки неща като бомбардировки, инвазии и разрушени градове, често някъде на заден план остават по-личните ужаси.

  По време на Втората световна война, британското правителство сформирало комитет през 1939г, който трябвало да реши какво да се прави с всичките им животни. Основно били загрижени за хранителните запаси, които хората изразходвали, за да хранят домашните си любимци. Решението на комитета било разпращането на брошури, които съветвали хората, ако не можели да изпратят животните си на село, тогава да се отърват хуманно от тях. Как са приели гражданите тази заповед? С протести? Не точно. В рамките на седмица, 750 000 домашни любимци били „унищожени“.

  4. Първата жена сериен убиец си е правила каквото поиска по време на Римския мир

  4. Първата жена сериен убиец си е правила каквото поиска по време на Римския мир

  Римският мир е един от най-спокойните периоди в историята: Римляните решили, че империята им била достатъчно голяма и спрели със забиването на ножове в гърба, за да се фокусират върху по-полезни неща като писането на закони, които използваме и днес. Как иначе Рим е щял да се задържи толкова дълго, ако не е имало закони, които да държат хората като серийните убийци далеч от улиците?

  Всъщност, забравете за това. Първата жена сериен убиец в историята (документирана) властвала като луда кралица в продължение на 15 години по време на този период. Казвала се Локуста и кариерата й е доста по-впечатляваща от тази на Ханибал Лектър.

  Историята на Локуста започва в средата на първи век, когато била арестувана за отравяне на хора. Щастието обаче й се усмихнало, когато Агрипина решила да отрови император Клавдий. Познайте кой помогнал? Точно така, Локуста, която била помилвана за съдействието си.

  И какво сторила тя със свободата си? Година по-късно била арестувана за отравяне на хора. За нейно щастие, новият император Нерон имал нужда от нея за друга работа и Локуста била помилвана отново, за да забърка смъртоносен коктейл за 13-годишния доведен брат на императора. За това, тя била възнаградена с вила и ученици, които й помагали. Точно така, макар да била известна убийца, Локуста получила всичко нужно, за да си открие собствено училище по убийства.

  Късметът й обаче се изчерпал, когато Нерон се самоубил и приятелите й нещо оредяли, а репутацията й била като тази на магьосница. Локуста била арестувана и екзекутирана от император Галба през 69г. Как е умряла? Била публично изнасилена до смърт от диво животно (някои казват, че е било жираф), обучено специално за тази цел. На ви римски закони!

  5. Жана д‘Арк се е била редом до убиец на деца

  5. Жана д‘Арк се е била редом до убиец на деца

  Докато Жана д‘Арк е най-известна с това, че е помогнала на Франция да се опълчи на Англия през 15-ти век, нямало е как да го направи без съюзници като Жил дьо Ре, един от най-смелите рицари във френската армия. Тогава защо днес хората не кръщават църкви и на него? Вероятно, защото Жил дьо Ре обичал да убива деца на възраст между 6 и 18 години.

  Говорим за един от малцината мъже във френската армия, помогнал на Жана д‘Арк да стане светица… който по случайност също така измъчвал, осакатявал и убивал деца. В зависимост от това кого питате, дьо Ре е убил между 80 и 800 деца, което го прави един най-активните серийни убийци в историята. Очевидно, Жана не знаела нищо за това. И също като старата си дружка, дьо Ре бил изгорен от властите, макар едва ли да е бил изненадан.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link