Още

  Най-невероятните и дръзки обири

  Във филмите, крадците и обирджиите обикновено са чаровни престъпници, които винаги са една крачка пред полицията. В истинския живот, те често са немарливи наркомани, които биват заловени минути след обира.

  Има случаи обаче, в които истински бандити или група бандити успяват да надминат дори филмовите си колеги с толкова хитри, смели или откачени схеми, че можем само да им се възхищаваме.

  1. Мотористи с брадви обират бижутерски магазин посред бял ден

  На сутринта на 6 ноември 2012г, банда от шестима апокалиптични мародери влетели на втория етаж на лондонски МОЛ с моторите си и ограбили бижутерски магазин, след което си тръгнали през главния изход. Те били облечени целите в черно и размахвали брадви и бухалки, с които изпотрошили магазина. И всичко това посред бял ден, насред голям търговски център.

  Само за няколко минути, мотористите отмъкнали часовници, диаманти и обици за $3.1 милиона. Охраната на търговския център влязла в действие и затворила достъпа до цялата сграда, тъкмо навреме, за да попречи на бандата да се върне и да открадне нещо друго.

  2. Обир на изкуство за $30 милиона с коли бомби и бягство с моторница

  2. Обир на изкуство за $30 милиона с коли бомби и бягство с моторница

  Хората изпаднали в шок и ужас, когато две коли внезапно избухнали в пламъци до Националния музей на изкуствата в Стокхолм, а през това време вътре връхлетял мъж с MP5, който взел на мушка охранителите.

  Мъжът се свързал с двама съучастници, които вече били в музея и заедно задигнали картина на Рембранд и две на Реноар на обща стойност $30 милиона. Тримата крадци изтичали отвън до чакаща моторница, с която се измъкнали. Явно никой не е видял проблем в това музеят да се намира директно на брега.

  Полицията, разсеяна от пламналите автомобили, не забелязала случващото се в музея, за да се намеси на време, но крадците за всеки случай разпръснали пирони около входа на музея, за да забавят полицаите.

  Властите открили лодката изоставена в езеро, но им трябвали още няколко години, преди да върнат картините. Десетина престъпници и дилъри са вкарани в затвора за участието им в обира.

  3. Обир по време на концерт на Джъстин Бийбър

  3. Обир по време на концерт на Джъстин Бийбър

  През май 2012г, на стадион FNB в Йоханесбург, хиляди тийнейджърки се събрали да гледат Джъстин Бийбър. Когато дошло времето мениджърите на събитието да преброят пачките от продажби на билети обаче, оказало се, че трезора бил празен.

  Група предприемчиви обирджии успели да пробият 60см подсилен бетон, да се спуснат в трезора насред стадиона, пълен със стотици полицаи, десетки камери и хиляди потенциални свидетели, и отмъкнали близо половин милион долара.

  Властите смятат, че обирът е бил извършен от малка група, която се е сдобила с фалшиви пропуски на охраната, за да получи достъп до бекстейджа.

  4. Крадци отварят ресторант, за да пробият пода на банката над тях

  4. Крадци отварят ресторант, за да пробият пода на банката над тях

  Служителите на банка на втория етаж в сграда в Челембра, Индия, отишли на работа сутринта след новогодишната нощ на 2008г и открили голяма дупка насред пода на трезора. Били откраднати 5 милиона рупии и 80 кг злато.

  Обирджиите пробили пода от помещението под банката, което били наели уж за да откривали ресторант. Дори напълнили мястото с мебели и строителни материали и окачили табела, че отваряли скоро. Всичко това им отнело два месеца и похарчили 50 000 рупии за наем,.

  5. Банкови обирджии изчезват пред 200 полицаи

  5. Банкови обирджии изчезват пред 200 полицаи

  Четирима (вероятно петима) мъже влезли в банка в Буенос Айрес и държали всички вътре като заложници в продължение на седем часа. Докато обирджиите изпразвали 140 депозитни кутии на стойност $8 милиона, отвън 200 полицая се готвили да ги посрещнат.

  Междувременно, крадците в банката пеели песни на заложниците и дори освободили трима от тях в замяна на пица и безалкохолно. Полиците накрая решили, че им е писнало и щурмували сградата, но вътре открили единствено заложниците.

  След претърсване на банката, те открили в мазето огромна дупка в стената, закрита от метален капак. Дупката водела към един от множеството подземни тунели на Аржентина и излизала в реката, където крадците се качили на лодка и избягали.

  6. Розовите пантери крадат всички диаманти по света

  6. Розовите пантери крадат всички диаманти по света

  Розовите пантери са банда международни крадци на бижута, които честно казано правят всички останали в този списък да изглеждат като пълни аматьори. Групата е съставена от 60 до 100 члена и са откраднали диаманти и други скъпоценности на обща стойност $500 милиона през последните 2 десетилетия.

  За първи път се появяват през 1993г, когато задигат диаманти за $800 000 от бижутер в Лондон. От тогава, Интерпол са ги свързали с обири на над 100 магазина в 20 държави по света.

  Групата се беше покрила през последните години, като някои от членовете са арестувани тук и там, но наскоро година отново е изплувала. Първо, трима от Розовите пантери са избягали от затвора преди няколко години, като бягството на единия от тях е било особено зрелищно – бандитите влетели в двора на затвора с автомати и извадили стълба, по която да премине оградата затворника.

  По-късно същата седмица, по време на филмовия фестивал в Кан, един от Розовите пантери влязъл в хотел Карлтън на Френската Ривиера само с шал на лицето и пистолет, след което отмъкнал от хотела диаманти, скъпоценни камъни и часовници за $136 милиона.

  Полицията все още не е направила арести, нито е открила крадените вещи, но фактът, че най-големият обир на бижута в историята става няколко дни след излизането от затвора на един от Розовите пантери, би трябвало да им говори нещо.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link