Още

  5 мистериозни древни изображения, свързани с извънземни цивилизации

  Изображенията от Вал Камоника, Италия

  Тези древни петроглифи са на повече от 10 000 години и изобразяват две хуманоидни същества с нещо като защитен костюм, приличащ на съвременните костюми, използвани от астронавтите. В ръцете си съществата държат инструменти, а главите им са доста малки спрямо останалата част от тялото им.

  Петроглифите от Вал Камоника представляват огромна колекция от изображения, в които има над 200 000 различни фигури и символи. Голяма част от тях изобразяват ежедневни сцени от живота на хората и животните, както и ритуали, но при някои изглежда няма логика и не е установено значението им. Тъй като са много стари изображения, съществуват множество теории за това, което символизират, но при всички случаи е неоспоримо, че тези образи са изключително необичайни.

  Изображенията на Анунаки от шумерите

  Шумерите са една от най-ранните цивилизации. Те са първите хора, които развили различни технологии като колелото, имали познания по геометрия, математика, астрономия и имали писменост. Анунаки са описвани от шумерите като същества, дошли на земята от небесата и били почитани като богове. Описвани са като хуманоиди с глави на влечуги или птици.

  Напредналите технологичните познания на шумерите, съчетани с историите за силни и странни небесни същества, които се спускали от небето, довеждат до възникването на различни теории относно произхода на Анунаки. Много хора смятат, че те са извънземна раса, посетила земята, която споделяла знанията си с шумерите.

  Необикновените изображения на Анунаки допълнително подхранват тези теории. Дали извънземна раса наистина е съдействала и насочвала напредъка на шумерите? Или историите за Анунаки са само част от древната им религия? Тези въпроси остават без отговори, но едно нещо е сигурно – шумерите са били изключително напреднали за времето си и оказват безценен принос за развитието на човечеството.

  Пещерните изображения в Тасили

  Тасили е планинска верига в Алжир, а невероятните изображения, открити там, показват хуманоидни фигури, носещи костюми и каски, наподобяващи тези на астронавтите. Рисунките са на около 10 000 години, когато регионът е бил плодороден, а не пустинен. Голяма част от изображенията показват ежедневни сцени, диви животни, растения и ловци, което доказва, че през древността районът е бил много по-различен в сравнение с днес.

  Сред сцените от ежедневието на народа има изрисувани същества с гигантски размери и деформирани или странно изглеждащи глави, които не приличат на човешки. Някои фигури изглежда имат антена, излизаща от шлемовете им, а при други няколко души са заобиколили един от гигантите като знак на поклонничество.

  Тези необичайни изображения карат мнозина да смятат, че създателите им са записвали посещения на извънземни. Скептиците са убедени, че странните фигури са богове, но дали тези извънземни не са били почитани като богове от хората или са плод на тяхното въображение?

  Дърворезбата на догоните

  Догоните са народ, обитаващ Мали. Някои от техните дървени произведения изобразяват хуманоиди без нос, с рибешки очи и деформирани глави. В митологията им има описания на извънземна раса, известна като Nommo, която се спуснала на земята чрез големи лодки и която споделила знанията си с догоните. Извънземните твърдели, че са произлезли от водна планета, намираща се в близост до звездата Сириус.

  Това, което прави историята зашеметяваща е, че Сириус не може да бъде видяна с невъоръжено око и е официално открита през 19 век. Артефактите на догоните са много по-стари и те имали изключителни познания за Сириус относно нейната плътност и големина – знания, които просто не би трябвало да притежават.

  Догоните твърдят, че извънземните са им предали своите знания за Сириус, както и че са ги научили на ковачество. Те много приличали на риби, а догоните и ден-днешен си правят татуировки и изострят зъбите си, за да приличат повече на своите извънземни учители.

  Всичко това може да е измислица на догоните, но техните истории, татуировки и дърворезбата им все още вълнуват въображението на мнозина.

  Петроглифите Уонджина, Австралия

  Петроглифите са на над 4000 години и са създадени от древните народи на западна Австралия. Според тяхната митология Уонджина били същества, които идват от небето и създават Земята и нейните обитатели. Те прекарвали времето си тук в преподаване и споделяне на знанията си с хората, след което се връщали на небето. От земята те се виждали като движещи се нощни светлини, които наблюдавали създаденото от тях.

  Все пак, някои от тези същества останали на земята и изрисували своите образи върху пещерите, а когато времето им да умрат настъпило, те влезли в едно езеро. На рисунките са изобразени същества с бели лица, големи черни очи, без усти. Древните народи вярвали, че съществата били толкова силни и влиятелни, че не се нуждаели от реч. Освен това, те носели нещо като шлем или ореол.

  Интересно е защо тези фигури са изрисувани с бяла кожа, при положение, че през онзи период всички хора там са били тъмнокожи. Защо очите и носовете им са толкова странни? Очевидно е, че не представляват човешки фигури, но дали изобразяват извънземни същества?

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови