Още

  Вече можете да запазите място в първия хотел в космоса

  Търсите екзотична дестинация с гледка към звездите? Ако сте готови да почакате още няколко години, ще можете да отседнете в „Aurora Station” – луксозен хотел в космоса, който предприемачът Орион Спан планира да отвори за посетители през 2022 година.

  Това ще е първата космическа станция, която ще играе ролята на хотел. Основният корпус ще е с дължина от 13 метра и ширина 4 метра, но ще има възможност по-късно да бъдат добавяни още части, където да отсядат повече гости.

  За да посети „Aurora” лично, всеки гост трябва да премине успешно през 3-месечна тренировъчна програма. Тя включва онлайн курс, лекции в тренировъчния център на Орион Спан в Хюстън, Тексас и финална подготовка в самата космическа станция.

  Орион Спан и колегите му твърдят, че посетителите ще могат да „се насладят на веселието при нулева гравитация, да наблюдават северното и южното сияние през множеството прозорци, да се извисят над родните си места, да вземат участие в изследователски експерименти като отглеждане на храна (която ще могат да вземат със себе си у дома като най-добрия сувенир), да изпитат виртуална реалност, както и да поддържат връзка с любимите си хора у дома чрез високоскоростен безжичен интернет достъп.“

  В компактния хотел ще има място за четирима пътници и двама професионалисти, а престоят на гостите ще продължи 12 дни. Както се досещате цените също ще са космически – всеки от посетителите ще бъде таксуван по 9.5 милиона долара или около 791 666 долара за нощувка.

  „Ние не продаваме еквивалент на преживяване от типа „Хей, хайде да идем на плажа“. Ние продаваме усещането да бъдеш астронавт“ – твърдят от компанията.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link