Още

  5 от най-дръзките бягства от затвори

  Prison Maze в Ирландия

  Малко след 2:30 часа на 25.09.1983 година 38 затворника поемат контрола на блок H, насочвайки оръжие към пазачите. Някои от бегълците вземат дрехите и ключовете за автомобилите на гардовете, за да си помогнат в бягството. В 3:25 часа пристига камион за доставка на храна и затворниците вземат шофьора за заложник, упътвайки го накъде да кара. В 3:50 часа камионът напуска затвора заедно с всичките 38 затворника. През следващите няколко дни са заловени 19 от бегълците. Някои са открити в САЩ и екстрадирани обратно. По време на цялата операция загива един пазач, 20 други са ранени, включително двама, които са простреляни с оръжия, вкарани незаконно в затвора.

  Алфред Хиндс

  Алфред Хиндс е престъпник, който за целия период от 12 години, които прекарва зад решетките, успява да избяга цели 3 пъти. Той успява да избяга от Nottingham prison, помъквайки се през заключени врати и прескачайки 16-метровата стена на затвора, заради което е наричан „Худини“ Хиндс. Последната му молба за освобождаване е през 1960 година, но отново му е отказана.

  Тексаската седморка

  Тексаската седморка е група затворници, които успяват да избягат от John Connally Unit на 13.12.2000 година. Седмината си съставят план, по който да действат, използвайки най-ненаблюдаваните часове от деня. Те примамвали гардовете и ги удряли отзад, след което вземали дрехите, ключовете и кредитните им карти. В момента трима очакват екзекуцията си с летална инжекция, другите трима вече са екзекутирани, а седмият се самоубива, преди да бъде заловен.

  Затворът Libby

  Бягството от „Libby” е едно от най-известните и успешни бягства, осъществено по време на Американската гражданска война. В нощта на 9 срещу 10.02.1864 година, 109 затворника успяват да се измъкнат от затвора. 59 от тях успяват да достигнат близките жп линии, 48 са заловени, а 2 се удавят в река Джеймс. Затворниците успяват да достигнат до мазето, наричано „адът на плъховете“, което вече не се използвало заради опасенията от инфекции и изкопават тунел. След 17-дневно копаене, те излизат от източната страна на затвора.

  Паскал Пайе

  Няма как да не споменем Пайе, защото той успява да избяга цели 2 пъти от строго охраняван френски затвор, с помощта на откраднат хеликоптер. Той получава 30-годишна присъда за убийство, станало по време на кражба. След първото му бягство през 2001 година, Пайе е заловен и получава още 7 години към присъдата си. Двама негови приятели успяват да вземат за заложник пилота на хеликоптера и да спасят Паскал. Вторият път се случва същото, но Пайе отново е заловен, този път в Барселона. Макар че се подлага на няколко пластични операции, испанските власти го разпознават.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link