Още

  5 престъпници, които осъждат собствените си жертви

  1. Дейвид Белниак

  През 2007 година семействата Макуилямс и Баси пътували към техни роднини, за да празнуват Коледа. Семействата спрели на червена светлина на светофара, когато автомобилът зад тях, управляван от Дейвид Белниак, се удря в техния автомобил със 138 км/ч. Загиват трима души, а останалите са тежко ранени.

  Белниак пледира виновен по трите обвинения за убийство. В кръвта си той имал алкохол, кокаин и алпразолам. Осъден е на 12 години лишаване от свобода. По време на обжалването обаче, Белниак твърди, че инцидентът е по вина на Рей Макуилямс, който шофирал семейния автомобил и че Рей криволичел от едното платно в другото, правейки сблъсъкът неизбежен. Той искал близките на загиналите да му изплатят 15 000 долара за нанесените болки и страдания. Съдът не признава твърденията на Белниак и го осъжда да заплати 14 милиона долара на близките на жертвите.

  2. Рик Бодин

  През 1982 година Рик Бодин и няколко от приятелите му решили да откраднат прожекторите от покрива на гимназията, в която учели. Бодин се качил първи и след като ги откачал, ги подавал на приятелите си долу. Той се отправил към по-отдалечените прожектори, но паднал през таванския прозорец, който не се виждал, защото бил боядисан в същия цвят като покрива. Бодин пада по глава от 8.2 метра и след инцидента остава парализиран и ням. Адвокатите му завели дело срещу гимназията заради боядисаните еднакво прозорци. Гимназията трябвало да заплати 260 000 долара на Бодик наведнъж плюс 1500 долара месечно до края на живота на момчето.

  3. Скот Кърнс

  Скот Кърнс малтретирал сексуално 10-годишно момиченце в продължение на няколко месеца през 2000 година. Роднините на момичето узнават и полицията веднага започва разследване. Кърнс се признава за виновен и е осъден на 7.5 до 20 години затвор. През 2007 година обаче, Скот завежда дело срещу жертвата си. Той твърди, че момичето е излъгало за насилието и цялата история била заговор между нея, майка й и адвоката им. Съдията отхвърля делото на Кърнс. През 2015 година насилникът отново завежда дело, продължавайки да твърди, че не момичето, а той е жертвата. Делото му отново е отхвърлено.

  4. Скот Зелински

  Скот Зелински се опитал да обере магазин през 2007 година. Той заплашил с нож работниците и успял да открадне цигари, алкохол и 873 долара. Когато се опитал да избяга обаче, един от служителите на магазина го прострелял два пъти в крака. Зелински паднал на земята, а работниците започнали да го бият до пристигането на полицията.

  Зелински е арестуван и бил осъден на 8 години за кражбата. Той обаче завел дело срещу собственика на магазина, искайки да му бъдат заплатени 125 000 долара за понесените болки. Съдията се съгласил да разгледа делото, само ако Зелински изплати 10 000 долара на собственика на магазина и служителите му. Зелински не разполагал с такава сума и делото му било отхвърлено.

  5. Брендън Фиърон

  През 1999 година Брендън и Фред Барас нахлули в дома на Тони Мартин, защото узнали, че той разполага с ценни антики. Мартин чул, че крадците влизат и тъй като бил ограбван вече няколко пъти, решил този път да се защити. Той слиза по стълбите на дома си, но Брендън и Фред го заслепяват с фенерче. Въпреки това, Мартин успява да простреля Фред в гърба и да нарани сериозно крака на Брендън.

  Брендън е осъден на 3 години за влизане с взлом и кражба, а Мартин е обвинен в убийството на Фред и е осъден на доживотен затвор. Мартин обжалвал и обвинението е намалено на „непредумишлено убийство“. Присъдата му също е намалена – 5 години лишаване от свобода.

  Брендън завежда дело срещу Мартин, искайки той да му заплати 15 000 паунда заради причинените болки и щети. Мартин пък завел ответно дело срещу Брендън, но в крайна сметка двамата се разбират да оттеглят обвиненията си.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link