Още

  5 умопомрачителни истории за нехуманност от двете световни войни

  Несъмнено войната е грозен бизнес, но също така принуждава хората да прекрачват граници на хуманното и да измислят неща, от които би се възмутил и Дяволът.

  Това са някои от най-ужасяващите и брутални истории, случили се по време на войните.

  1. Нацистките фабрики за бебета

  5 умопомрачителни истории за нехуманност от двете световни войни

  Любовта на Хитлер към сините очи и русата коса е добре известна и документирана в историческите книги. Тя се изразява под различни форми, най-известната от които е „Окончателното решение“, които даде на света газовите камери и Холокоста.

  Но малцина са чували за другите извращения на фюрера в опита му така наречената арийска раса да доминира света.

  Безброй бебета са били отвлечени и водени в огромни имения и луксозни вили, където да бъдат отглеждани като истински арийци. Тази нацистка програма е наречена „Лебенсборн“.

  Първоначално, нацистките войници получават заповеди да се „омешат“ с местните общности в окупираните територии като Полша. Това означава, че много полякини забременяват от нацистите, след което майките и децата са прехвърляни в специализирани домове, където да живеят без никакви лишения.

  Този метод обаче се оказва бавен и е необходимо доста време, докато се получи нова „партида“ арийски бебета. Затова нацистите прибягват до отвличане и принудително отнемане на добре изглеждащи бебета от родителите им.

  Според данни на Полша, около 200 000 полски бебета са били отвлечени от нацистите по време на Лебенсборн.

  2. Убийствата в Нагирев

  5 умопомрачителни истории за нехуманност от двете световни войни

  Не само нечовешки режими и брутални армии извършват зверства по време на войната. Понякога привидно нормални общности си стискат ръката с Дявола. В малкото унгарско градче Нагирев поредица от загадъчни убийства разтърсва региона през Първата световна война.

  Убийствата в малкото изолирано градче започват след пристигането на една откачена акушерка. По време на войната, някои самотни домакини започват да изпитват смесени чувства към съюзническите военнопленници и търсят помощта на въпросната акушерка, за да си решат проблема. Влиянието й постепенно нараства и тя окуражава хората в града да използват смъртоносна супа с арсен.

  Това води до много смъртни случаи в града, включително на жени и деца. Някои от войниците, оцелели от войната, се връщат при съпругите си, само за да бъдат отровени от тях.

  Години наред всичко това остава незабелязано от околните градчета, защото човекът, попълвал смъртните актове, бил братовчед на акушерката и никога не отбелязвал случаите като убийства.  В крайна сметка така наречената група „Ангелите на Нагирев“ систематично отравя около 300 души.

  3. Японски войници служат за трофеи на американците

  5 умопомрачителни истории за нехуманност от двете световни войни

  Пропагандата е основна част и от двете световни войни. През ВСВ, САЩ и Япония я използват с пълна сила, за да насяват омраза в ранговете на войниците си.

  Преди войната, американската пропаганда срещу японците е толкова ефективна, че войниците започват да вярват, че японците са просто сбирщина диваци, неспособни да мислят. Американската армия набира войници, като нарича цялата кампания „лов на японци“, намеквайки, че са животни, които трябва да бъдат изловени.

  Тази пропаганда в комбинация с ожесточеността на войната води до шокиращ резултат – американците започват да носят части от телата на японци като трофеи. Уши започват да се появяват върху коланите им, а много войници са забелязани да носят гердани, направени от зъбите на японците.

  Но нещата не спират до тук. Американците започват да изпращат по пощата черепи и други части от трупове у дома, като трофеи. Феноменът става толкова разпространен, че през 1942г американската армия е принудена да издаде заповед, с която нарежда това поведение да спре.

  4. Ирма Грезе – Хиената от Аушвиц

  5 умопомрачителни истории за нехуманност от двете световни войни

  Осъдена и обесена за престъпления срещу човечеството едва на 22 години, Ирма Грезе пренаписва определението за нехуманно, дори по нацистките стандарти. Тя си спечелва позиция в Аушвиц, където подбира затворници за газовите камери, поради свирепия си вид и безскрупулно поведение, но малцина тогава знаят, че е абсолютен психопат. Ирма прекарва времето си като измъчва и пребива хора по всякакви чудовищни начини.

  Със себе си постоянно води две гладни кучета, които пуска срещу затворниците. Носи и специално направен колан с остри краища, с който бие хората. Бързо си спечелва репутацията на откачен и зъл човек, а популярността й нараства с всеки изминал ден.

  Редовно нарязва жени с ножове и след това наблюдава със задоволство как шият раните им. Ирма се отдава на убийства, мъчения, садизъм и безразборен разстрел. Тя е особено жестока към жените, като избира не само болните и слабите, но и онези, които са успели да запазят дори малко от предишната си красота.

  Със своите действия, Ирма надминава дори най-бруталните нацисти, заради което е екзекутирана само на 22 години, превръщайки се в най-младата жена през 20-и век с изпълнена смъртна присъда под британския закон.

  5. Японските канибали

  5 умопомрачителни истории за нехуманност от двете световни войни

  Въпреки, че по-голямата част от пропагандата срещу японската армия е дело на американците, не липсват нечовешки практики и брутализми, извършвани от японците.

  През Втората световна война, американски самолети са свалени над японския остров Чичиджима. Един от пилотите е спасен от американска подводница, но други осем са заловени. Малко след това, по време на вечеря в чест на висши офицери от японския имперски флот, присъстващите получават в чиниите си много специални пържоли.

  Пържолите са наречени „кимо“, което се превежда като „прясна плът“, а месото е от телата на американските военнопленници. След това събитие, голям брой японски офицери и войници започват да се хранят с телата на американците. В някои случаи, части от телата са ампутирани, докато войниците са още живи, след което сготвени и сервирани на офицерите.

  Единият пилот, който едва успява да се измъкне от японската кухня, е прибран от американска подводница близо до острова и по-късно става президент на САЩ. Неговото име е Джордж Буш.

  През 1947г 30 японски войници са съдени на военен трибунал заради канибализма, като от тях петима са осъдени и един е екзекутиран.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link