Още

  5 ужасяващи истории на хора, успели да се спасят от капана на сериен убиец

  Кала Браун

  Тод Колхеп започва криминалната си кариера много млад. През 1986, когато е на 15 години, отвлича момиче на неговата възраст. През 1987 получава 14-годишна присъда за деянието си. След като е освободен, започва с убийствата. През 2016 Кала Браун и приятелят ѝ Чарлз Карвър са наети от Колхеп да обработват негов парцел. Те изчезват дни по-късно. След няколко месеца детективите претърсват дома на Колхеп, след като са проверили последните сигнали от мобилните телефони на двойката. Полицаите откриват Кала, прикована към стената в контейнер за съхранение, където живяла последните 2 месеца. Открито е и тялото на Чарлз, който бил прострелян от Колхеп заради това, че говорел прекалено много. В крайна сметка полицията открива още тела в имота на Колхеп, а самият той признава, че през 2003 е убил други 4 души.

  Ронда Степли

  Ронда пази в тайна ужасното събитие цели 37 години. Тя е 21-годишна студентка, когато прави грешката да се качи на стоп в колата на непознат мъж, когото намира за привлекателен. Мъжът, който се представил с името Тед, я отвежда в изолиран район, където я души и изнасилва. Ронда успява да избяга, скачайки в планински поток, който я отвел далеч от похитителя. Тя се връща у дома и не казва на никого за случилото се. След години, когато мъжът е арестуван, Ронда осъзнава, че се е разминала на косъм от това да се превърне в следващата жертва на серийния убиец Тед Бънди. Тя се чувства виновна, че не е казала на никого, защото така той е можел да бъде заловен преди да нарани други хора. През 2011 Ронда разказва своята история публично, а по-късно е окуражена от авторката Ан Рул да напише книга за преживяното.

  Маргарет Палм

  Стивън Морин започва криминалната си кариера през 70-те години. Той често пътувал от щат на щат, използвайки фалшиви самоличности. Екзекутиран е през 1985 по обвинения в три убийства, но е главен заподозрян в други 30. Екзекуцията на Морин била трудна, защото той бил пристрастен към наркотиците и лекарите трудно намерили подходяща вена. Последните му думи представлявали молитва, защото станал християнин точно преди да бъде заловен. Всъщност неговата последна жертва му помага да приеме християнството. Морин прекарвал много време с жертвите си, местейки се от хотел на хотел заедно с тях. Той отвлича Маргарет Палм през 1981, като междувременно се крие от полицията. Двамата пътували в продължение на 10 часа и Палм го убедила да слушат проповедите на евангелиста Кенет Коупланд. По-късно Морин решава да пусне Палм и да не я наранява.

  Мария Хернандес

  На 17.03.1985 година 29-годишната Мария Хернандес се кани да паркира автомобила си в гаража на дома си в Калифорния, но изведнъж чува зад себе си някакъв шум. Когато се обръща, тя с ужас вижда, че точно зад нея стои странен мъж, насочил пистолет към лицето ѝ. Тогава Мария още не знае, че стои лице в лице с престъпника, който ще тероризира цял Лос Анджелис през следващите месеци – Ричард Рамирес. Рамирес стреля към Мария и когато тя пада, той влиза в жилищната ѝ сграда и убива съквартирантката ѝ Дейл Оказаки. Мария оцелява като по чудо, защото точно преди изстрела, поставя ръцете пред лицето си. Куршумът улучва ключовете за колата ѝ и наранява дясната ѝ ръка. Рамирес се колебае дали да я простреля отново, но решава да избяга. Година по-късно Мария и Рамирес отново се срещат, но този път тя е в съда и свидетелства срещу него.

  Лиса Ноланд

  През 1984 жителите на Тампа Бей били тероризирани от Боби Джо Лонг, който убива най-малко 10 жени. Неговата последна мишена е Лиса Ноланд – 17-годишно момиче, което изчезва през ноември, докато се връща у дома с велосипеда си. Лонг спира край нея, събаря от велосипеда и я натиква в колата си. След това я закарва в апартамент, където я изнасилва многократно. По ирония на съдбата, преди да бъде отвлечена, Лиса пише предсмъртно писмо, защото е решена да се самоубие. Сега обаче, тя събира сили и решава, че иска да живее и да се бори за живота си. Тя започва да говори на Лонг „като на малко дете“ и се опитва  да създаде връзка помежду им като непрестанно посочва, че тя е човек, също като него. В крайна сметка това проработва и когато Лонг се успокоява, той я връща обратно на мястото, на което я е отвлякъл и не я убива, както е направил с много други жени преди нея. По-късно Лиса свидетелства срещу Лонг и това помага на полицията да го залови.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link