Още

  5 животни, които може да изчезнат

  Тигърът
  Снимка: Foto Martien

  Вярвате или не, този страховит хищник е застрашен от изчезване. В целият свят са останали около 3200 тигъра. Три подвида вече са изчезнали, а останалите шест ги грози същата опасност. Причината естествено е човекът – бракониерството и унищожаването на естествената им среда.

  Полярната мечка
  Снимка: Fraggle Red

  Ако глобалното затопляне продължава със същите темпове, полярната мечка скоро ще бъде застрашена от изчезване. Въпреки, че за момента популацията на полярните мечки е относително стабилна, скоро тя ще започне да намалява, ако не се спре затоплянето на климата.

  Тихоокеанският морж
  Снимка: Lee Rentz

  Тук нещата са същи като полярните мечки. Топящите се ледове в Арктика унищожават средата на живот на тези животни и представляват пряка опасност за съществуването им.

  Магеланският пингвин
  Снимка: Marie-Laure Even

  Отново причината е промяната на климата. Миграцията на рибата, предизвикана от топлите течения, правят откриването на храна по-трудно. Това може да доведе до изчезването на магеланския пингвин.

  Голямата морска костенурка
  Снимка: ~Steph~

  Може да са живяли повече от 100 милиона години, да са преживели катаклизми и сблъсъци на астероиди, да са надживяли динозаврите, но сега тези морски костенурки са на ръба да изчезнат. За последните години броят на костенурките е намалял с 95% и вмомента има по-малко от 5000 женски. През 1980г. броят им е бил 91 000. Основната причина за това отново е човекът.

  Източник: environmentalgraffiti.com

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  1. Ще изчезнат! Няма спасение, защото човека не слуша какво му се говори. С извинение, ама да е*а май*а им на бракониерите и техните ши*ани пари! Костенурката е живяла с динозаврите, преживяла е удара от астероида, но човека…???

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link