Още

  6 случая на любов сред осъдените на смърт

  1

  През 1986 година Дъг Хънтли попаднал в затвора. Той имал приятелка отвън, която много обичал, затова непрекъснато говорел на съкилийника си Джймес Марлоу за нея. И тъй като Марлоу имал предостатъчно свободно време, той слушал историите за Синтия. Марлоу бил освободен само няколко дни след като се запознал с Хънтли. Той веднага се насочва към дома на Синтия, знаейки, че приятелят й трябва да излежи още 6 седмици. Когато се срещат, Синтия и Марлоу се влюбват и започват своето криминално пътуване, оставяйки след себе си кървави следи. Те убиват 4 жени в Калифорния, изнасилват и измъчват много други. След като са заловени, двамата влюбени са осъдени на смърт.

  2

  През 1994 година Розали Болин работела като защитник на осъдените на смърт. Съпругът й бил успешен адвокат и заедно водели изискан начин на живот, изпълнен с купони със знаменитости и екзотични ваканции. Всичко обаче приключва, след като Розали се запознава с Оскар Болин – сериен изнасилвач и убиец. Те се срещнали във връзка с работата на Розали, която била впечатлена от историята на Оскар и много скоро започнала да вярва, че той е невинен. Двамата се влюбват и година след първата им среща сключват брак. Сватбата разбира се била необикновена, защото била сключена по телефона – Розали се обадила от дома си, а Оскар бил облечен в искрящата си оранжева затворническа униформа и бил в килията си на осъден на смърт.

  3

  В продължение на десетилетия осъденият убиец Чалрз Менсън получава многобройни писма от жени, които искат да имат връзка с него. Не е ясно по какви причини 29-годишната Афтън Бъртън се влюбва в него, но тя е единствената жена, която успява да накара Менсън също да поиска да се ожени. Годежът им е обявен през 2014 година, но сватбата така и не се състои, от една страна заради факта, че Менсън е затворник, което доста усложнява процеса и от друга заради намесата на родителите на Бъртън.

  4

  Много се е писало и говорило за жените, които се влюбват в осъдени на смърт мъже. Повечето от нас не могат да си обяснят какво провокира тези жени да се обвържат и то толкова лично с подобни престъпници, но някои от тях дори превръщат това в начин на живот. Такъв е случаят на Санди Блантън – майка и баба от Англия. Тя пише писма на мъже, осъдени на смърт, в продължение на години, а през 2008 дори сключва брак с Чалрз Мамоу – осъден на смърт от Тексас. Санди обаче бързо се разочарова, защото скоро след брака тя разбира, че любимият й води кореспонденции с още няколко жени от Англия.

  Това обаче не попречило на Санди и тя продължава да си комуникира с осъдени на смърт престъпници. В един момент тя поддържала връзка с 30 мъже. В крайна сметка Санди се влюбва в 28-годишния Реджиналд Блантън, който бил осъден за убийството на негов приятел през 2000 година. Той разбира се отричал вината си. Двойката продължава да разменя писма помежду си и в един момент те сключват брак, въпреки разликата във възрастта. За тяхно съжаление обаче Блантън е екзекутиран през 2010 година.

  № 5

  Очевидно за любовта наистина няма граници, защото точно това се случва на експерта по математика Сюзън Пауърс, която започнала комуникация с осъдения изнасилвач и убиец Майкъл Рос. Тя се влюбва в него и започва да вярва в невинността му. Те поддържат връзка до 2005 година, когато той е екзекутиран. В едно от писмата си Майкъл пише, че се страхува повече от това дали Сюзън ще му прости, че я напуска, отколкото от самата екзекуция.

  № 6

  Много хора си спомнят за делото срещу братята Мендез през 90-те години. Ерик и Лайл са богати, красиви, образовани и научени да се държат като джентълмени. И все пак, те убиват собствените си родители и са осъдени на доживотен затвор. И двамата братя се женят за жени, с които си пишат писма, независимо от факта, че не могат да имат физически контакт с тях. Лайл дори се жени два пъти. Първата му съпруга е модел на Плейбой, а втората е адвокат.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови