Още

  7 места, които изглеждат извънземнo

  Петнистото езеро
  Снимка: Judy B - The Travelling Eye

  Петнистото езеро, се намира в Канада и в него има много висока концентрация на различни минерали. През лятото голяма част от водата се изпарява и тези минерали образуват петната по езерото.

  Индианците използвали калта и водата от езерото като лекарство.

  Маранйенсес
  Снимка: Visit Brasil

  Национален парк Маранйенсес се намира в Мараняо, Бразилия и представлява 300кв.км. бели пясъчни дюни и сини лагуни. Макар да изглежда като пустиня – не е. Намирайки се близо до река Амазонка, в региона настъпва дъждовния сезон в началото на годината. Дъждовете предизвикват специфичен феномен – сладката вода се събира между пясъчните дюни и образува сини и зелени лагуни, които са най-пълноводни през Юли и Септември.

  Въпреки, че почти пресъхва през сухия сезон, Маранйенсес е и дом на много видове риби, чиито яйца птиците носят чак от океана.

  Светещите пещери

  Пещерите Уайтомо се намират на Северния остров в Нова Зеландия и са изпълнени с хиляди светулки. Този вид светулки се откриват единствено в Нова Зеландия и са големи колкото комар.

  Великанската пътека
  Снимка: Alex37

  Великанската пътека се състои от около 40 000 базалтови колони, образували се при древно вулканично изригване. Намира се в Антрим, на североизточния бряг на Ирландия.

  Легендата разказва, че ирландският войн Фион мак Кумхейл е построил пътеката, за да стигне до Шотландия и да се бие с Бенандонер. По пътя за Шотландия обаче, Фион заспал и доста по-големият от него Бенандонер тръгнал да го търси. За да защити Фион, съпругата му Она го покрила с одеяло, за да изглежда като бебето им. Когато Бенандонер видял колко е голямо бебето им, той си представил, че Фион е истински гигант и избягал, като разрушил пътеката, за да не може да го последва.

  Ледникът Грей
  Снимка: Stuart-Lee

  В Южната част на Чили и Аржентина има няколко забележителни ледника. Един от тях е ледника Грей, който има площ 270кв.км и е дълъг 28км.

  Лунната долина

  Лунната долина се намира в Cordillera de la Sal (Солен планински масив) в чилийската пустиня Атакама на 2250м. надморска височина и всъщност е относително малка – само 500м. в диаметър. Въпреки това концентрацията на природно оформените скулптори и многоцветните слънчеви лъчи правят това място нещо много по-голямо от размера му.

  Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/1514

  Бамбуковата гора в Киото
  Снимка: Paul & Kelly

  В Япония бамбуковите гори понякога се използват като свещена бариера срещу злото. Много Шинто и Будистки храмове са обграждани от бамбук. Няколко азиатски култури, включително и на Андаманските острови, вярват, че човекът е произлязъл от бамбуковото стебло. На Филипините легендата разказва, че мъжът и жената са произлезли от разцепено на две бамбуково стебло на остров, който се образувал след битката на Небето и Океана. В Малайзия пък историята е за мъж, който сънувал красива жена, докато спял под бамбуково растение.

  Галерия

    

  Източник: uphaa.com

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link