сеп. 21, 2017
14324 Views

7 от най-влиятелните извънбрачни деца от световната история

Автор:

1. Александър Хамилтън

Александър Хамилтън е баща основател на САЩ, политически философ, икономист и офицер. Роден е 1755 година на остров Невис в Британските Западни Индии и е извънбрачно дете на шотландеца Джеймс Хамилтън и омъжената Рейчъл Лавиен. Бащата на Хамилтън не се интересува особено от своите деца, особено след смъртта на майка им, а когато Александър добива популярност, той започва да краде от него.

2. Томас Лорънс

Томас Лорънс или Лорънс Арабски, както е известен, е британски офицер, който е прочут с участието си в Арабското въстание през 1916-1918 година. Но той е незаконно родено дете на Томас Чапмън и неговата любовница Сара Джънър. Лорънс разбира този факт едва след смъртта на баща си, тъй като преди това неговите родители се преструват на семейна двойка.

3. Ева Перон

Ева Перон е първа дама на Аржентина и актриса, силно отдадена на хуманитарните дейности. Призната е за най-влиятелната жена в аржентинската история. Перон обаче е родена в бедно семейство на двама души, които нямат брак (баща й имал друго семейство). След като съпругът й Хуан Перон става президент, Ева използва властта си, борейки се в помощ на другите. Тя се бори за правото на жените да гласуват, помага на бедните, създава множество болници и училища.

4. Леонардо да Винчи

Една от най-великите личности в историята на човечеството, Леонардо да Винчи, е незаконен син на нотариуса Сер Пиеро да Винчи и селското момиче Катерина. Леонардо не получава особено добро образование като дете, макар че баща му го признава и го осигурява. Той живее с майка си Катерина до 5-годишна възраст, след което заживява с баща си и мащехата си.

5. Уилям Завоевателя

Освен Завоевателя, Уилям има и прякора „Копелето“. Той е херцог на Нормандия и крал на Англия, но е незаконното дете на херцог Робер I Великолепни и неговата любовница Арлет. Фактът, че е незаконнороден му създава проблеми при наследяването на трона, а трима от неговите настойници са убити при заговори за свалянето му от престола.

6. Хуан Австрийски

Хуан Австрийски е незаконнороденото дете на Карл V (императора на Свещената Римска империя) и Барбара Бломберг. Хуан служи вярно на своя полубрат Филип II като адмирал на Свещената лига и побеждава Османската империя в битката при Лепато през 1571 година.

7. Хенри Фицрой

Единственото признато незаконнородено дете на Хенри VIII. Тъй като двете съпруги на краля – Катерина Арагонска и Ан Болейн не успяват да го дарят със син, а раждат само момичета, Фицрой, който е роден от любовницата на краля Беси Блънт, се превръща в изключителна важна личност по отношение на бъдещето на монархията.

loading...
Категория:
История · Личности
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *