Още

  8 души, които имали и други интересни умения, освен това, с което стават известни

  Пол Нюман

  Макар, че е един от най-харесваните актьори в историята на Холивуд, в някои кръгове Пол Нюман бил известен с нещо друго – състезания с коли. От 1970-те години Нюман е шофьор в Bob Sharp Racing Team и е член на клуба Sport Car Club.

  Хеди Ламар

  Хеди Ламар е най-популярна като актриса, но интересите ѝ били разнообразни. След като заживява в Америка, Ламар посвещава времето си на науката и работи по създаването на „метод за разширяване на спектъра“ – първоначално използван по време на Втората световна война, а по-късно служи като предшественик на Bluetooth и Wifi.

  Чарлз Линдберг

  Пилотът проявявал интерес към биологията и по-специално към медицината. Негова близка роднина имала сърдечни проблеми и Линдберг посвещава голяма част от времето си в изучаването им и търсене на лечение за някои от тях. Той и хирургът Алексис Карел, който е нобелов лауреат, създават перфузионната помпа, която помага за извършване на бъдещи сърдечни операции.

  Луис Карол

  Може би ще се изненадате да научите, че авторът на „Алиса в страната на чудесата“ всъщност е бил професор по математика в Оксфордския университет, където създава различни логически задачи, някои от които се използват и до днес.

  Александър Бел

  След като изобретява телефона, Бел насочва уменията си към друга идея – полетите. Той допринася за теорията на полета и дори предлага указатели на братята Райт, чиято машина според Бел била твърде опасна, за да успее.

  Чарлз Дарвин

  Въпреки че е най-известен със създаването на теорията за еволюцията, Дарвин имал и друга страст – геологията. Освен изучаването на живите същества, по време на своите пътувания той събирал и изучавал различни скали и скални образувания.

  Тони Бенет

  Когато не забавлява аудиторията със своя глас, Тони Бенет допринася за развитието на изкуството по друг начин – рисувайки. През годините Бенет си е спечелил име и в тази сфера, благодарение на своите четки и великолепни умения. Той подписва своите произведения с рожденото си име Антъни Доминик Бенедето.

  Хъмфри Богарт

  Преди да започне актьорската си кариера, Богарт печели пари, играейки шах. Той става толкова добър, че веднъж дори се изправя срещу световния шампион. Известната сцена с шаха в „Casablanka” е добавена по настояване на Богарт, за да покаже таланта си в играта.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link