ян. 12, 2018
11374 Views

8 души, които имали и други интересни умения, освен това, с което стават известни

Автор:

Пол Нюман

Макар, че е един от най-харесваните актьори в историята на Холивуд, в някои кръгове Пол Нюман бил известен с нещо друго – състезания с коли. От 1970-те години Нюман е шофьор в Bob Sharp Racing Team и е член на клуба Sport Car Club.

Хеди Ламар

Хеди Ламар е най-популярна като актриса, но интересите ѝ били разнообразни. След като заживява в Америка, Ламар посвещава времето си на науката и работи по създаването на „метод за разширяване на спектъра“ – първоначално използван по време на Втората световна война, а по-късно служи като предшественик на Bluetooth и Wifi.

Чарлз Линдберг

Пилотът проявявал интерес към биологията и по-специално към медицината. Негова близка роднина имала сърдечни проблеми и Линдберг посвещава голяма част от времето си в изучаването им и търсене на лечение за някои от тях. Той и хирургът Алексис Карел, който е нобелов лауреат, създават перфузионната помпа, която помага за извършване на бъдещи сърдечни операции.

Луис Карол

Може би ще се изненадате да научите, че авторът на „Алиса в страната на чудесата“ всъщност е бил професор по математика в Оксфордския университет, където създава различни логически задачи, някои от които се използват и до днес.

Александър Бел

След като изобретява телефона, Бел насочва уменията си към друга идея – полетите. Той допринася за теорията на полета и дори предлага указатели на братята Райт, чиято машина според Бел била твърде опасна, за да успее.

Чарлз Дарвин

Въпреки че е най-известен със създаването на теорията за еволюцията, Дарвин имал и друга страст – геологията. Освен изучаването на живите същества, по време на своите пътувания той събирал и изучавал различни скали и скални образувания.

Тони Бенет

Когато не забавлява аудиторията със своя глас, Тони Бенет допринася за развитието на изкуството по друг начин – рисувайки. През годините Бенет си е спечелил име и в тази сфера, благодарение на своите четки и великолепни умения. Той подписва своите произведения с рожденото си име Антъни Доминик Бенедето.

Хъмфри Богарт

Търговски обучения - myjobistosell.com

Преди да започне актьорската си кариера, Богарт печели пари, играейки шах. Той става толкова добър, че веднъж дори се изправя срещу световния шампион. Известната сцена с шаха в „Casablanka” е добавена по настояване на Богарт, за да покаже таланта си в играта.

loading...
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *