сеп. 25, 2017
5238 Views

8-годишно момиче, подигравано заради любовта си към насекомите, стана съавтор на научна публикация

Автор:

Понякога е трудно да си различен, особено ако си 8-годишно дете, което обожава насекомите и ги носи със себе си в училище всеки ден, за да ги покаже на приятелите си.

Любовта на София Спенсър към насекомите не е разбрана от нейните съученици, докато група професионални ентомолози не я подкрепят. В момента малката София е горд съавтор на публикация в научен журнал.

Всичко започва, когато майката на София – Никол се обръща към Entomological Society of Canada (организация в Канада) за помощ. Тя ги моли за съвет, който да й помогне да подкрепи интереса на детето си към насекоми, въпреки обидите, които то получава от своите съученици в училище.

„Тя често бива обиждана от децата в училище, защото гордо носи насекомите на рамото си. Питах се дали някой професионален ентомолог би могъл да проведе телефонен разговор с дъщеря ми, за да окуражи любовта й към насекомите и да й обясни как би могла да превърне интереса си в кариера“.

След като ентомолозите от Entomological Society of Canada публикуват писмото на майката в социалните мрежи, с малката София се свързват много учени, предлагащи на детето своята подкрепа. Те я снабдяват с пособия и учебници. Повече от 1 милион души виждат съобщението на канадските ентомолози и изявяват желание да помогнат на момиченцето.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Един от тях е Морган Джаксън, човекът, който публикува писмото в социалните мрежи. Той предлага на малката София да стане съавтор в негова научна публикация и тя пише абсолютно възхитителен материал. Момиченцето споделя своите любими видове насекоми и описва огромната си любов и нарастващия си интерес към тях, въпреки подигравките, на които е подложена в училище. Подкрепата, която София получава, особено от жените ентомолози по света, наистина променя живота й. Освен това, сега тя се стреми да промени начина, по който нейните съученици гледат на науката и природата и особено на насекомите. „Надявам се, че и други момичета, които са се запознали с моята история, вече ще искат да изучават насекомите“ – завършва София. Докладът, на който тя е съавтор, е публикуван в „Annals of the Entomological Society of America”.

loading...
Категория:
Наука
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *