Още

  8-те най-смъртоносни увеселителни парка

  Всяко от тези събития се е случило заради повреда в люлките и не е било по вина на пострадалия. На места историите могат да бъдат прекалено смущаващи за някои читатели.

  1. Влакчето „Fujin Raijin II” в Осака, Япония

  Увеселителният парк, в който се намира влакчето, е отворен през 1970 година. В него има над 40 люлки и атракции и над 19 магазина и ресторанта. Нещата обаче се променят на 5.05.2007 година. Влакчето дерайлира и изхвърча от релсите. 19-годишен студент умира, а други 19 са ранени. Изследването показва, че една счупена ос причинява инцидента и че нито една от осите не е сменяна за 15 години. Увеселителният парк е отворен за кратко след трагичния случай, но затваря врати завинаги през декември 2007 година заради „липса на посетители“.

  2. Водната пързалка в „Waterworld” – Калифорния, САЩ

  През 1997 година 33 гимназисти скачат на водната пързалка в увеселителния парк по едно и също време, искайки да се спуснат заедно. Пързалката обаче рухва под тежестта им. 17-годишно момче умира, а останалите 32 са отнесени в болница. По-късно същия месец, на церемонията по случай дипломирането им, 17 от гимназистите приемат дипломите си в инвалидни колички.

  3. Влакчето „Derby Racer” в Масачузетс, САЩ

  Едно от първите дървени влакчета е „Derby Racer”, построено през 1911 година. Можем да си представим колко добри са били мерките за сигурност по онова време. Малко след пускането му в употреба на 8.06.1911 година, млад мъж изхвърча от влакчето и умира. Шест години по-късно умира още един човек. През 1929 година още един човек изхвърча от влакчето и намира смъртта си. След последния смъртен случай е заведено дело срещу управителя на влакчето, което води до забрана за експлоатацията му.

  4. Басейнът в „Action Park” Ню Джъри, САЩ

  Action Park” е познат като един от най-опасните и смъртоносни увеселителни паркове строени някога. Отворен е през 1978 година, а през 1996 е затворен заради честите инциденти с посетителите. Шест души умират на това място, като причините са напълно различни – удавяне, електрошок, сърдечен удар или разбиване в скала. Басейнът в „Action Park” е наричан от местните „гробният басейн“. През 1982 година 15-годишно момче се удавя в него. Две години по-късно се удавя 20-годишен човек, а през 1987 година същата съдба сполетява и 18-годишно момиче.

  5. „King’s Island” – Охайо, САЩ

  Местните вярват, че паркът е прокълнат, след като няколко трагични събития се случват на 9.06.1991 година. През този ден смъртта върлува навсякъде в парка. Първо един мъж пада в малко езерце. Невинен инцидент, разбира се. Но след като приятелят му, 20-годишният Уилям Хейткоут и 20-годишния Дарел Робъртсън, работник в парка, скачат в езерцето, за да окажат помощ на пострадалия, ги удря ток и двамата мъже загиват. Човекът, когото се опитали да спасят, бил единственият оцелял. Час по-късно 32-годишният Кенди Тейлър пада от една от люлките и умира. Въпреки всичко това, паркът все още е отворен за посетители.

  6. „Увеселителният парк Galaxyland” – Канада

  Mindbender” е най-голямото влакче на закрито. Немските му производители го наричат „най-безопасното в света“, но на 14.06.1986 се оказва, че не е точно така. През този ден се случва неописуем кошмар – липсващи болтове карат последните 4 вагона да излязат от релсите, след което да се ударят в предните вагони и в крайна сметка да се ударят неколкократно в бетонния стълб. Трима души умират, а един е много тежко ранен. Паркът отваря 7 месеца по-късно с нови предпазни мерки и от тогава няма документирани инциденти.

  7. „Battersea Fun Fair” – Лондон, Великобритания

  Една от най-ужасните трагедии се случва през май 1972 година в Лондон. Старото дървено влакче на ужасите било основната атракция в парка. Въжето, което държало вагоните обаче, се изплъзнало, след което целият механизъм се развалил. Вагоните се удрят в стената, при което загиват 5 деца, а 13 са сериозно наранени. Паркът затваря 2 години по-късно заради този трагичен инцидент.

  8. „Haunted Castle” в Ню Джърси, САЩ

  Зловещият инцидент се случва на 11.05.1984 година, когато този „обладан замък“ се възпламенява. Вятърът подхранва огъня, който разтапя металните стени и превръща цялото място в истински ад. Повечето хора успяват да избягат, преди да е станало твърде късно, но 8 младежи попадат в огнен капан и загиват. Срещу собствениците на парка са повдигнати дела, заради липсата на предпазни мерки за безопасност като пръскачки или детектори за дим, но собствениците успяват да избягат от отговорност, защото замъкът бил „временна конструкция“.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link