май 29, 2017
13869 Views

Някои от най-любопитните факти за света, на които ни е трудно да повярваме

Автор:

Светът около нас е пълен с изненади, а за някои от тях дори не подозираме. Представяме ви няколко любопитни факта, които наистина ще ви учудят.

1. Ако сте в Япония и се чувствате самотни, можете да наемете мъж на средна възраст, който да ви прави компания, срещу 10 долара на час.

2. Богатството на четвъртият най-богат мъж в света – Уорън Бъфет, се оценява на 58.3 милиарда долара, но той живее в къщата, която купува през 1958 година за 31 500 долара.

3. Почеркът на лекарите убива повече от 7000 души годишно.

Търговски обучения - myjobistosell.com

4. Маратонките „Air Jordan” били забранени от NBA. Въпреки това, Майкъл Джордан ги носел, защото „Nike” плащали глобите преди всеки мач.

5. Всеки епизод на „Game of Thrones” струва 6 милиона долара на продуцентите.

6. Русия е голяма колкото Плутон.

7. Рекордът за най-дълъг Фейсбук разговор принадлежи на Давар Кази, който заедно с приятелите си, пише 584 444 коментара под един-единствен статус.

8. Счита се, че хелият на Земята ще свърши през 2030 година и тогава балоните с хелий, които сега използваме за партита, ще струват по 90 долара.

9. Основателят на сайта за запознанства match.com – Гари Кремен се разделя с приятелката си, след като тя се влюбва в мъж, с когото се запознала в match.com.

10. Доказано е, че жените купуват 80% от всичко, което е намалено, което означава, че 8 от всеки 10 поръчки в онлайн магазини по света, са направени от жени.

11. Първоначално египетските пирамиди са били бели на цвят, но с годините са променили цвета си.

12. През целия си живот, човек изяжда средно по 70 насекоми, докато спи.

12. Човек може да оцелее без храна около месец, а без вода – около седмица. Ако водата в тялото ни намалее само с 1%, ние чувстваме жажда. Ако тя намалее с 10% можем да умрем.

13. Слоновете могат да умрат от разбито сърце.

14. Над 50% от световното население никога не е разговаряло по телефон.

15. Вторият мъж, който се спуска по Ниагарския водопад във варел, оцелява, но по-късно умира, след като се плъзва на обелка от портокал.

16. До 1913 година в Америка било законно хората да изпращат някъде децата си като колетни пратки по пощата.

17. Златото на нашата планета е изключително рядко. Цялото количество, което някога сме изкопавали, може да се събере в два олимпийски плувни басейна.

18. В древна Гърция думата за „идиот“ се отнасяла за всички, които не са политици.

19. В света средно 12 новородени се дават на погрешни родители всеки ден.

20. Като наказание за лошо поведение, полицаите от Тайланд трябва да носят розови емблеми с образа на „Hello Kitty” на ръкавите си.

21. Вдишването на въздуха в Мумбай, Индия само за един ден, се равнява на това да изпушите 2.5 кутии цигари.

loading...
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *