Още

  9 любопитни начина, по които родителите по света възпитават децата си

  Родителите по света имат свои уникални и специфични начини за възпитанието на децата си, но със сигурност има нещо общо между всички тях: те искат единствено най-доброто за своите наследници.

  Ние от ИскамДаЗнам ще ви разкрием някои от изненадващите традиции,  които различните култури прилагат при отглеждането на деца.

  1. Мавританските родители плюят в лицата на децата си

  Хората „Уолоф“ в Мавритания вярват, че слюнката има способността да съхранява думите и затова плюят по лицата на новородените си деца, надявайки се благословиите им да останат с детето завинаги.

  1. Норвежците оставят децата си да спят навън при температури под нулата

  Често срещано явление е родителите от северните народи да оставят бебетата си на открито в количките им, когато температурите са много ниски, дори и под нулата. Силно разпространено е схващането, че леденият и свеж въздух има способността да направи децата им по-здрави и издържливи на болести.

  1. Майките в Кения не поглеждат децата си в очите

  Въпреки, че жените „Киси“ в Кения са много грижовни към децата си, те обръщат очи настрани, веднага щом бебетата им се ентусиазират и започнат да се опитват да установят визуален контакт с тях. Жените смятат, че по този начин ще научат децата си да не търсят прекалено много внимание.

  1. Виетнамските родители тренират децата си да ходят до тоалетната по зададен от тях сигнал

  Всеки път, когато виетнамските деца покажат, че искат да отидат до тоалетната, майките им издават отличителен свирещ звук. До момента, в който станат на 9 месеца, бебетата успяват да се научат да свързват този звук а с уринирането и започват да привикнат да ходят до тоалетната сами.

  1. Жителите на Централна Америка – наследници на маите – къпят децата си в ледена вода

  Техните бебета обикновено получават освежаващо топване в ледена вода от родителите си, точно преди да легнат да спят. Родителите правят това с цел да ги защитят от изгарящата топлина, да ги калят и да ги направят по-здрави.

  1. Финландските бебета спят в картонени кутии

  По традиция, в момента, в който родят, майките във Финландия получават кутия, пълна с полезни аксесоари от името на държавата. Освен различни предмети, тази кутия съдържа и тънък матрак, за да може този комплект да бъде използван и в качеството му на първо легло за новороденото бебе.

  1. Децата в Япония консумират абсолютно всякаква храна, но не пълнеят

  Японските родители, както и училищните столове, обръщат специално внимание на съдържанието на храната, която се дава на децата. В резултат на това, те спазват специален хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци, съдържащ малки порции от разнообразни, високо хранителни ястия и никога не преяждат.

  1. Датските деца закачат бибероните си по дърветата

  В Дания, когато малките деца навършат 3-годишна възраст и спрат да използват бибероните си, ги окачват на клоните на специално предназначено за целта дърво, казвайки едно последно сбогом на успокояващите си играчки.

  1. Американските бебета избират своята професия още от съвсем ранна възраст

  Като част от ритуал при появата на първите зъбки на бебетата, американските майки нареждат различни играчки пред децата си. Счита се, че първият предмет, към който детето прояви интерес, ще предскаже каква ще бъде бъдещата му кариера. Книгата обикновено е символ на науката – учен, изследовател; парите – банкер, а ножът предсказва, че бебето ще стане лекар.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link