Още

    7 фрази, които успешните хора никога не произнасят

    Със сигурност знаете, че успешните хора имат свои собствени правила, които следват през целия си живот.  Както казва Робърт Кийосаки: „В новия век до успех ще стигне само този, който е достатъчно скромен, за да не се срамува постоянно да се учи.” Съвсем естествено е, че такъв съвет може да бъде добра мотивация за всеки, който иска да се развива. Ето кои са 7-те фрази, които успешните хора никога не произнасят.

    Робърт Кийосаки – Уикипедия

    „Мразя работата си“

    От нас се изисква да бъдем неутрални и обективни при всички трудности на работното място. Никой успешен човек няма да каже тази фраза, дори ако служебната ситуация е крайно неприятна.

    „Така не е честно!“

    Подобни възклицания могат да бъдат чути, когато някой се смята за подценен или несправедливо обвинен. Важно е да се разбере, че такава реакция винаги вреди на работата. Особено след като целият ни живот е изпълнен с несправедливости. Не е ли по-добре да се научим да ги посрещаме с достойнство, както го правят успешните хора?

    „Ние така не правим“

    Ако се страхуваме от промяна или от нещо ново, тогава просперитетът едва ли ще бъде наш спътник. Успешните хора винаги експериментират и никога не се страхуват от новите идеи. Днес това може да ни се стори неприемливо, но утре ще се окаже, че е най-правилната посока. Така че, нека не се страхуваме да излезем извън установените рамки в служебните си задължения.

    „Това не е моя работа“

    Важно е да знаем, че всички успешни хора са изненадващо приятелски настроени и способни да помагат на колегите си, дори когато им е напрегнато. Освен това е трудно да си представим, че ръководителят на голяма компания ще почиства офиса си сам. Но ако чистачката е болна, тогава някой трябва да го направи.  Прочетете биографиите на изключителните личности и ще видите, че те наистина са изненадващо обикновени хора, способни на най-„недостойна“ за нивото им работа. Може би в това е и тайната на техния успех.

    „Това е невъзможно“

    Веднага след като изречем тази фраза, можем да сме сигурни, че наистина ситуацията става невъзможна. Като илюстрация, ще посочим два цитата от велики и успешни хора.

    Албърт Айнщайн казва: „Всеки знае, че това е невъзможно, но тук идва невежият, който не знае. Той е и този, който прави откритието.”

    Марк Аврелий, голям мислител и един от най-великите императори на Римската империя, веднъж написал: „Ако не можете да направите нещо, не решавайте, че изобщо не е възможно за човека. Но ако нещо е възможно за един човек и е свойствено за него, тогава помислете, че то е достъпно и за вас. “

    „Това трябва да се направи по друг начин“

    Когато бизнесът не отговаря на нашите очаквания най-добре е да спрем да търсим виновните и да ги упрекваме. Успешните хора от всеки провал правят трамплин, който впоследствие ги издига на нова висота. Както казва Хенри Форд: „Неуспехът – това е просто възможност да започнете отначало, но вече по-мъдро”.

    Трябва да се научим да не се оплакваме от провала, а да анализираме подробно грешките, за да избегнем повторенията им и да придобием опит.

    „Просто нямам избор“

    Човек, който казва, че няма алтернативен избор, се самозаблуждава. Успешните хора никога не поставят така въпроса. Станислав Йежи Лец веднъж написал: „Безнадеждна ние наричаме ситуацията, на която изходът не ни харесва.“

    Нека не забравяме, че винаги имаме поне два избора!

    Още публикации

    Коментари

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук

    Мобилно приложение за Android и iOS

    Най-нови

    Изтеглете 
    мобилно приложение за Android и iOS

     
    close-link