Още

  Американски сенатор обяви, че хората предизвикат глобалното затопляне с телесната си топлина

  По-рано този месец, ръководителят на Американска агенция за опазване на околната среда изказа мнение, че според него въглеродният диоксид не е основният фактор за климатичните промени. Това не е просто поредното отричане на глобалното затопляне, а отхвърляне на най-основна наука.

  Ако имаше награда за най-обидно и скандално изказване по научен въпрос от американски политик, то тя щеше да бъде връчена на Скот Пруит. Един по-малко известен републикански сенатор в Пенсилвания на име Скот Уагнър обаче сякаш би искал тази награда още по-силно.

  Когато на скорошно събитие в Харисбург сенаторът е помолен да изкаже мнение за климатичните промени, той казва следното: „Вече сме повече хора. А знаете, хората имат топли тела. Може би те затоплят земята. Нещата се променят, но мисля, че ние, като общество, правим всичко по силите си.“

  Точно така. Американски щатски сенатор, един от най-значимите политици на страната си и в света, смята, че човешките тела загряват планетата и затова се случват климатичните промени.

  Но сенаторът не спира до тук.

  „Отдавна не съм ходил на училище, но Земята се приближава все повече до Слънцето всяка година – заради въртенето на Земята.“ – продължава той. „Все по-близо сме до Слънцето.“

  Тук той е до известна степен прав. Земната орбита около Слънцето е елипса, така че технически Земята наистина е малко по-близо до Слънцето за определен период, но след това отново се отдалечава. Това не се променя и определено няма общо с климатичните промени.

  Така че, не, не се приближаваме до Слънцето. Напротив – отдалечаваме се с около 15см всяка година.

  За ничия изненада, този политик, който в момента се опитва да стане губернатор на Пенсилвания, е дългогодишен поддръжник на фосилните горива. Както може да се види доста ясно в САЩ, онези които се облагодетелстват от фосилните горива, силно вярват, че климатичните промени са една глобална конспирация, мит или просто природен феномен.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link