Още

  Бил Гейтс оглавява най-богатата инвеститорска група, която ще се бори с климатичните промени

  Какво правиш, когато лидерът на свободния свят изглежда е решен на всяка цена да оспорва климатичните промени? Е, ако си милиардер, вземаш нещата в свои ръце.

  Точно това прави група от 20 инвеститори, сред които Бил Гейтс, Ричард Брансън и Джеф Безос. Те са основали фонда Breakthrough Energy Ventures на стойност $1 милиард, който ще започне да прави инвестиции в нови технологии, намаляващи емисиите на парникови газове през 2017г.

  „Световният енергиен пазар се оценява на 6 трилиона долара и потреблението на енергия се очаква да се повиши с 30% до 2040г.“ – пише групата на своя уебсайт.

  Бил Гейтс оглавява най-богатата инвеститорска група, която ще се бори с климатичните промени

  „Надвисналата опасност от климатичните промени и ангажираността на страните по света за ограничаване на емисиите изискват агресивен подход към стимулиране на енергийни иновации с нулев карбонов отпечатък.“

  Фондът е част от коалицията Breakthrough Energy Coalition, която Гейтс стартира с приятели през декември 2015г. Сега планът е през следващите 20 години този фонд да инвестира в различни компании, от стартиращи до установени бизнеси.

  Групата има общо богатство на стойност $170 милиарда, което я прави най-богатата инвеститорска група в историята. Те ще инвестират в много отрасли, включително производство на електроенергия, земеделие и транспорт.

  „Отворени сме към всичко, което води до чиста, евтина и надеждна енергия.“ – казва Гейтс.

  Милиардерът е известен с филантропските си начинания и със съпругата си инвестира значително в неща като лек за малария и ваксини за полиомиелит.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови