Още

  Бил Гейтс отправи смразяващо предупреждение: Скоро ще умрат 33 млн. души (ВИДЕО)

  Публикувано във факти.бг:

  Причината, която милиардерът посочи, е задаваща се страшна пандемия

  „Над 30 млн. души ще умрат до 6 месеца!“ Това ужасяващо предсказание дойде не от друг, а от съоснователя на Microsoft и втори по богатство човек на планетата – Бил Гейтс.

  Милиардерът предупреди, че се задава смъртоносна болест, която ще убие повече от 33 милиона души само за няколко месеца, защото светът не е подготвен да се справи с епидемията.

  Снимки: shutterstock

  По време на ежегодната среща на Медицинската асоциация на Масачузетс, Гейтс обяви намерението си да дари 12 милиона долара за разработването на универсална ваксина срещу грип, съобщи изданието The Hill.

  Милиардерът също така създава изследователския фонд.

  „Заедно с Page family стартираме проекта на стойност 12 милиона долара Великото предизвикателство, за да ускорим развитието на универсална ваксина срещу грип. Целта е да подбудим смелото мислене на най-добрите учени в света във всички дисциплини, включително новите области“, заяви той.

  Гейтс подчерта, че задаващата се смъртоносна епидемия не трябва да се подминава. Според него, ако ставаше дума за някакво ново оръжие, което би могло да убие толкова много хора по цял свят, американското правителство, а и всяко правителство по света, би реагирало светкавично. Но при възникването на биологична опасност, никой не бърза, пише вестник Washington Post.

  „Ако някъде бъде създадено оръжие, което може да унищожи над 30 милиона души, правителствата щяха да се подготвят максимално бързо за евентуалната заплаха. Когато става дума за биологична заплаха обаче, никой не бърза да вземе мерки, макар че не трябва да се отлага, а да се действа по същия начин“, коментира Гейтс, който твърди, че обикновено е оптимист що се отнася до прогреса на човечеството.

  За този проблем милиардерът говори от известно време и го е споменавал на няколко конференции и срещи на върха през 2016 година.

  Новите му песимистични прогнози се базират на различните научни изследвания и на специализирано компютърно моделиране.

  Гейтс цитира симулация от Института за моделиране на заболяванията, за да покаже колко смъртоносен може да се окаже новият грипен вирус, когато населението не е подготвено.

  Той цитира и проектът на Оксфорд за глобалните приоритети, публикуван през 2016 г. В него се говори за природната пандемия, както и за ядрена война, като тези две заплахи са описани като най-големите рискове за цивилизацията в момента. Присъединяването към тези заплахи като основна грижа е вариацията на естествената пандемия — умишлено създадена пандемия, като тази, която може да се счита като атака на биотероризма.

  Източник: факти.бг

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link