Още

  Бутан засади 108 000 дървета в чест на новия си принц

  Бутан, най-чистата страна в света, отпразнува раждането на новия си принц със засаждане на дървета.

  108 000 дървета са засадени в малката планинска държава в чест на първото кралско дете на Джигме Хесар Намгиал Вангчук, най-младият държавен глава в вета, и Джетсун Пема.

  Конституацията на Бутан определя, че най-малко 60% от площта на страната трябва да бъде залесена във всеки един момент, но засаждането на 108 000 дървета не е вдъхновено единствено от отдадеността на страната към опазването на природата.

  В будизма дървото храни всички форми на живот. То е символ на дълголетие, здраве, красота и дори състрадание.

  Това не е първият път, когато Бутан впечатлява света с подобно нещо. През 2015г страната постави рекорд на Гинес като засади 50 000 дървета за един час.

  Бутан е страната с най-малко въглеродни емисии в света и единствената напълно забранила тютюнопушенето и търговията с тютюн . И макар да е една от икономически най-слабо развитите в света, жителите й са сред най-щастливите.

  bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-10 bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-6 bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-7 bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-1 bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-9 bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-3

  Прочете още: Изумителни факти за Бутан – Земята на гръмотевичния дракон

  bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-8

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link