Още

  Човекът с най-ниския глас в света може да бъде чут само от слонове

  Човекът, който държи рекорда за най-ниския глас в света може да изкара толкова ниски ноти, че само животни като слоновете могат да ги чуят.

  Американският певец Тим Стормс може да изпълни акорда G7 (0.189Hz). Това са цели 8 октави под най-ниския G акорд на пианото. Това е толкова ниско, че дори самият Стормс не може да го чуе.

  „Мога да го усетя. Разбирам, че гласните ми струни издават звука, но що се отнася до честотата му, не мога да го чуя” – обяснява Стормс.

  Освен, че държи рекорда за най-ниския глас, Тим Стормс също така има най-големия вокален обхват с невероятната способност да изпълнява ноти в 10 октави. Той дори подобрява този си рекорд, но неофициално, като през Март достига обхват от 12 октави.

  Необикновеният певец е роден в Тулса, Оклахома, но е израснал в Индиана. Още от малък Стормс се насочил към музиката и само 4 дни след като завършил училище започнал кариерата си като музикант, участвайки в много християнски групи.

  Той разбира за уникалните си гласови данни след един от концертите си, когато УНГ лекар му прави преглед.

  „Той каза, че гласовите ми струни са два пъти по-дълги от нормалното и, че мускулите около тях са много по-подвижни.”

  Необикновеният глас на Стормс го изстрелва към върха и му носи много награди и признания като певец. Той дори е търсен в Холивуд, за да озвучава филмови трейлъри, където гласът му придава доста драма към клиповете.

  Стормс държи този необикновен рекорд вече 10 години и вероятно ще продължи да го подобрява, тъй като гласът му ще продължава да се понижава с годините.

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link