дек. 3, 2016
6594 Views

Изкуственият интелект на Netflix ще търси извънземни

Автор:

Машинен самообучаващ се софтуер, вдъхновен от алгоритмите на Google и Netflix може да открие извънземен живот в космоса.

Този метод е 1000 пъти по-бърз от традиционните техники за изчисляване на вероятността в дадена планетарна система да има живот.

Учените се надяват, че инструментът ще локализира цели системи и ще разкрие ценна нова информация за екзопланети, определяйки тяхната стабилност и вероятност да поддържат живот.

Изкуственият интелект на Netflix ще търси извънземни

Действа чрез специална техника, наречена машинна учене – тип изкуствен интелект, който позволява на компютрите да се учат сами, без да получават непрекъснато информация или да бъдат програмирани от хората. Тези модерни системи са проектирани да се учат как да се самоусъвършенстват.

Сега университета в Скарбъроу, Торонто използва тази технология, за да претърсва космоса за далечни планетарни системи, където може да има живот.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Учените обясняват, че има много методи за засичане на екзопланети, които могат да предоставят информация за размера и орбиталните им периоди. Тези технологии обаче не могат да определят масата или елипсата на орбитата – това са фактори, които засягат стабилността на системата.

loading...
Категория:
Космос
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *