Още

  Десет интересни факта от света на бизнеса

  Доста хора твърдят, че не всеки може да прави бизнес. Някои се оплакват от липсващия начален капитал, други са в търсене на печеливша бизнес идея, трети просто чакат подходящия момент за започване. Ето десет факта, които биха могли да променят отношението ви към бизнеса.

  В САЩ са регистрирани 28 милиона малки компании и предприятия

  В Съединените щати броят на малките предприятия е повече от 1160 пъти по-голям от броя на големите предприятия, като 70% от малките предприятия наемат само един човек. Но въпреки това малкият бизнес осигурява около 50% от всички наемни работни места в страната. Стартирането на собствен бизнес все още е в правомощията на почти всеки жител на Съединените щати, въпреки че броят на регистрираните малки предприятия намалява.

  В Нова Зеландия регистрацията на собствен бизнес отнема само един ден

  Новозеландските закони позволяват да се регистрират компании възможно най-бързо – в рамките на един ден. В Сингапур това отнема три дни, в Саудитска Арабия – пет, а в Китай и Индия – поне месец.

  До 50% от предприятията не оцеляват до петата си година

  Приблизително всяко второ от новооткритите предприятия престава да съществува през първите пет години от своята поява, като около 1/3 от тези предприятия се затварят през първите две години от дейността им. В мрежовата бизнес среда има израз “долината на смъртта”. Ако някой успее да преодолее този период и да остане на пазара, шансовете му за по-нататъшна успешна дейност се увеличават значително.

  Новосформираните предприятия често успяват да надминат пазарните лидери и да заемат местата им

  Списъкът на Fоrbes включва най-големите компании на нашето време, например в него са изброени руските корпорации „Газпром“ и „Лукойл“. Около 40% от компаниите, включени в списъка през 2000 г., отпаднаха от него за едно десетилетие, а тяхното място заеха нови бизнес субекти. Това дава основание да се направи извода, че новосформираните предприятия често успяват да надминат пазарните лидери и да заемат местата им.

  За периода 2010-2013 г. обемът на съдържанието на мрежовия контент се е утроил

  Обемът на интернет съдържанието показва стабилен ръст в продължение на няколко години. Това се дължи не само на нарастващия брой потребители, но и на миграцията към интернет на маркетинговите бюджети от телевизията и радиото, както и непрекъснатото подобряване на приспособленията и компютърното оборудване. Според експерти ролята на Мрежата в областта на бизнеса ще продължи да нараства в бъдеще, постепенно превръщайки се в един от основните канали за трансфер на маркетингова информация, включително реклама. Също така в Мрежата се появяват огромен брой бизнесмени, които преподават на младото поколение как да изграждат бизнес, включително и в Мрежата.

  В Северна Америка децата харчат за сладкиши и дъвка над 0,5 млрд. долара всяка година

  Сумите, похарчени от децата за различни лакомства, продължават да нарастват по време на икономическа рецесия, тъй като дори родителите, които имат финансови затруднения, не искат да отказват на потомството си джобни пари. Анализирайки този факт от гледна точка на стопанската дейност, е лесно да се разбере следното – всяко предприятие, произвеждащо стоки за деца, се отличава с повишена устойчивост.

  Броят на собствениците на мобилни телефони надвишава броя на хората с достъп до канализация

  Днес на планетата има около 6 милиарда абоната на мобилни телефони, докато само 4,5 милиарда души на Земята имат достъп до тоалетна с канализация. Разбира се, трябва да имате предвид, че голям брой потребители са собственици на две или повече SIM карти едновременно, но общият брой на абонатите въпреки това е впечатляващ. Това явление се обяснява съвсем просто – дори липсата на най-необходимите удобства не обезсърчава голям брой хора да харчат пари за приспособления и мобилни комуникации. И властите често предпочитат да развиват високотехнологичната инфраструктура, забравяйки за липсата на баналната система за водоснабдяване.

  Всяка година за реклама се харчат до 440 милиарда долара

  Големите компании изразходват огромни суми за реклама, въпреки че според различни проучвания целевата аудитория фокусира вниманието си върху максимум 12% от рекламните съобщения. Следователно, годишно до 440 млрд. долара от около 500 млрд. отиват в нищото. През последните години бизнес средата започна да обръща все повече внимание на глухотата на потенциалната аудитория към рекламните продукти, което води до постепенен отказ от рекламата в класическата й форма и преминаване към нов, алтернативен метод за промоция на продукти.

  Повече от 1/3 от американците нямат пенсионни спестявания

  Приблизително 36% от всички американски наемни работници не правят спестявания за старост и тъй като пенсионната система на САЩ не обхваща всички граждани, те ще трябва да работят цял живот. Подобна ситуация често се разглежда от експертите като заплаха за финансовата сигурност на държавата, тъй като основните банкови вложители и финансови инвеститори в САЩ са именно частните пенсионни фондове.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link