юни 25, 2017
13921 Views

Децата на някои от най-страховитите убийци

Автор:

1. Кери Роусън

Кери Роусън е дъщеря на Денис Радър – мъжът, който извършва 10 убийства в периода 1974-1991 година. След ареста си, Радър се признава за виновен и получава10 доживотни присъди. Кери Роусън застава в светлините на прожекторите през 2014 година, когато дава интервю за телевизията. Тя споделя, че с майка й не са знаели за извършените от баща й убийства, докато Радър не бил арестуван. Кери разказва, че тя и съпругът й са преживели шок и им се налагало да се крият от репортерите, които ги преследвали. През следващите няколко години Кери се опитвала да се разграничи от извършеното от баща й с помощта на психолога си и посещения в църквата. Сега живее в Мичиган със съпруга си и двете им деца.

2. Мелиса Мур

Като дъщеря на Кийт Джеспърсън, Мелиса все още страда от ефекта на престъпленията на баща си. От 1990 до 1995 година Джеспърсън убива 8 жени, докато работи като шофьор. След като извършел престъпленията, той изпращал на полицията бележки, в които описвал подробностите.

Убийствата все още са неразрешени от полицията, когато Джеспърсън се предава сам. Тогава дъщеря му Мелиса е на 15 години. Въпреки че не е подозирала, че баща й е убиец, тя споделя, че винаги е усещала, че в него има нещо нередно. В момента Мелиса е майка и споделя, че не знае какво да отговори на децата си, когато я попитат защо дядо им липсва от техния живот. Мур се опитва да помогне и на други семейства, жертви на престъпленията, извършени от техни роднини и дори пише книга за онези, които все още търсят отговорите.

3. Майкъл Калинджър

Бащата на Майк е Джоузеф Калинджър – диагностициран шизофреник, който бил тормозен от своите родители като дете. През 1974 година единият от синовете му Джоузеф младши бил открит мъртъв в изоставена сграда. Две седмици по-рано самият Джоузеф Калинджър подписал застрахователна полица на името на синовете си. По-късно Джоузеф е намерен за виновен в убийството на собствения си син.

Същата година, Джоузеф отвежда 15-годишния си син Майкъл на криминално пътешествие. Заедно те убивали, изнасилвали и крадели от домовете на хората, представяйки се като продавачи. След като са арестувани, бащата Джоузеф се опитва да се измъкне, твърдейки, че е шизофреник. За Майкъл съдебните заседатели решават, че е бил под влиянието на баща си. Синът е осъден на пробация до навършване на 25-годишна възраст. През 1982 година той сменя името си и започва нов живот.

4. Юри Одначева

Андрей Чикатило е руски сериен убиец, отговорен за сексуалното насилване и убийството на над 50 души. Въпреки че на пръв поглед той водел нормален живот със своята съпруга и две деца, Чикатило изнасилвал, убивал и дори разчленявал жертвите си в продължение на 12 години. Арестуван е през 1990 година, а през 1994 година е екзекутиран.

Синът на Чикатило – Юри приема фамилията на майка си – Одначева, когато пораства. Той също има проблеми със закона и е арестуван за кражби и рекет. През 2009 година е арестуван по обвинение за убийство.

5. Матю Ридгуай

Гари Ридгуай убива 49 жени във Вашингтон, преди да бъде заловен през 2001 година. Получава доживотна присъда. Синът му Матю споделя през 2003 година, че Гари бил „обикновен баща“ и че никога не е знаел за стореното от него. По време на интервюто през 2003 година Матю е на 26 години, моряк е и живее със съпругата си в Калифорния.

6. Джен Карсън

В началото на 80-те години Майкъл Карсън и втората му съпруга Сюзан стават известни като „убийците на вещици от Сан Франциско“. Двойката смятала, че Бог им изпраща сигнали, с които да им подскаже, че именно те трябва да убият всички жени, които се представят за вещици. Двамата убиват трима души, преди да бъдат заловени през 1983 година.

Джен е на 9 години, когато баща й влиза в затвора. Тя споделя, че в началото дори не е разбирала какво е направил баща й, а като тийнейджър страдала от депресия и имала проблеми с храненето. В момента е социален работник, който помага на деца, чиито родители са в затвора.

7. Кени Каймс

Понякога вместо да крият живота си на убийци от семейството си, хладнокръвните престъпници въвличат в това и собствените си деца. Такъв е случая със Санте Каймс и сина й Кени. Родителите на Кени обикаляли страната и извършвали обири. Едва след като завършва колеж, той разбира, че баща му е умрял при мистериозни обстоятелства. Кени заема неговото място и започва да извършва престъпления с майка си.

През 1998 година Санте и Кени убиват Айрийн Силвърман в апартамента й в Ню Йорк. Двамата са арестувани през 2001 година. По-късно Кени се съгласява да свидетелства срещу майка си, за да избегне смъртна присъда. И двамата получават доживотни присъди.

8. Катя Попков

Ако преди залавянето на Михаил Попков, бяхте попитали съпругата и дъщеря му дали той е убиец, те категорично щяха да кажат, че това е лъжа. В интервю от 2015 година, направено малко след ареста му, двете жени настояват, че Попков е невинен – въпреки тоновете доказателства, че именно той е убил и разчленил няколко жени в периода 1992 – 2000 година.

В началото Катя ожесточено защитава баща си, но днес работи като учителка, има съпруг, очаква първото си дете и изглежда се е примирила с истината за баща си.

loading...
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *