май 17, 2017
9203 Views

Ето как тези исторически личности са изглеждали в действителност

Автор:

Замисляли ли сте се някога дали определена историческа личност е представена от даден актьор по реалистичен начин? Понякога дори най-малкият детайл може напълно да промени важността на историческа личност и нейната роля в историята, превръщайки я в абсолютно различен човек.

Признаваме, че понякога режисьорите имат проблеми с историческата точност от гледна точка на външния вид или от към характера на определена историческа личност. Обаче, талантът на актьорите, които представят тези личности, и професионализмът на целия екип може да превърне подобен филм в огромен успех.

 

Ксеркс I в 300” – изигран от Родриго Санторо

Историческият портрет на персийския цар Ксеркс I е доста двусмислен. Някои историци казват, че той е бил с тесен мироглед и слаб, същевременно арогантен и надут владетел, докато други твърдят, че е бил мъдър и опитен боец. Изглежда във филма са решили да комбинират тези две характеристики на Ксеркс. За всеки случай, ако не е било достатъчно, те са добавили и доста съмнителен начин на обличане на царя.

Александър III Македонски (Александър Велики) в Александър – представен от Колин Фарел

Търговски обучения - myjobistosell.com

Критиците са открили няколко сериозни исторически неточности в този филм. Също така, външният вид на Александър, представен от Колин Фарел, е малко по-различен от оригиналния, не мислите ли?

Младият Салвадор Дали в Малко пепел – игран от Робърт Патинсън

Въпреки, че Патинсън изобщо не изглежда като младия Дали, актьорът е дал всичко от себе си да пресъздаде великия ексцентричен и гениален художник.

Цар Леонид I в 300 – представен от Джерард Бътлър

Историците казват, че царя на Спарта, Леонид I, не е направил нищо важно през 10-те си години царуване и само е умрял по героичен начин в битката при Термопили. Така че, ако режисьорът е планирал да създаде исторически по-точен филм, цар Леонид е трябвало да бъде представен по не чак толкова епичен и смел начин.

Император Комодус в Гладиатор – изигран от Йоакин Финикс

Йоакин Финикс не изглежда като историческия си първообраз. В допълнение към това, филмът показва и други неточности относно биографията на владетеля. Истинският Комодус бил император на Рим за около 13 години, докато във филма той е на власт реално за почти 2 години. Също така, император Комодус е участвал в гладиаторските битки, но без каквато и да е опасност за живота или здравето му.

Уилям Уолъс в Смело сърце – представен от Мел Гибсън

“Смело сърце” е номиниран за десет академични награди и е спечелил 5 от тях. Въпреки това, историците все пак са открили драматични исторически неточности. Например, за разлика от героя на Гибсън, истинският сър Уилям Уолъс е бил шотландски рицар и по произход е бил от благородно семейство. Външният му вид, също така е бил доста по-различен от този на актьора във филма.

Жана д’Арк в Пратеникът: Историята на Жана д’Арк – изиграна от Мила Йовович

Въпреки всеотдайността на Люк Бесон към детайлите, външният вид на Жана във филма бе доста спорен. Но все пак, Йовович със сигурност бе невероятна в него.

Крал Артур в Крал Артур – игран от Клайв Оуен

Главният герой в този филм изглежда доста различно спрямо легендарния британски лидер. Също така, според критиците, самият филм е пълен с исторически неточности.

Крал Хенри VIII в Тюдорите – изигран от Джонатан Рис Майърс

Като имате предвид оригиналния портрет на Крал Хенри VIII, той е бил доста по-едър от телевизионния си двойник в сериала “Тюдорите”.

Клеопатра в Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра

Клеопатра доста лесно е спечелила сърцата на римският диктатор Юлий Цезар и неговия наследник – Марк Антоний и поради тази причина се смята, че е била изключително красива. Но всъщност, Клеопатра е била доста дребничка и не чак толкова привлекателна. По ирония на съдбата, само красавици –  Вивиън Лий, София Лорен, Елизабет Тейлър и Моника Белучи са играли ролята на тази историческа личност.

 

 

loading...
Категория:
Личности
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *