ян. 11, 2016
5473 Views

Европейската космическа агенция ще колонизира Луната до 2030г

Автор:

Докато от НАСА се надяват да са първите на Марс, Европейската космическа агенция (ЕКА) има други амбиции – колонизиране на Луната.

ЕКА иска да построи лунна база до 2030г, но в десетилетието преди това ще изпраща астронавти многократно за изпитания. Посочва се обаче, че агенцията няма да се съревновава с НАСА, а търси по-скоро международно сътрудничество и комерсиално участие.

Европейската космическа агенция ще колонизира Луната до 2030г

„Завръщането на Луната ще започне с поредица от мисии след 2020г, при които астронавти ще контролират роботи на лунната повърхност от орбита. Първо ще кацнат роботите, които ще проправят път за хората. Целта е изграждане на стабилна инфраструктура за изследване, благодарение на която хората ще живеят и работят там продължително време.

Ще приложим на практика уроците, които научихме на Международната космическа станция, за да изградим база, подобна на тези, които виждаме в Антарктида днес. В бъдещето Луната може да се превърне в място, където нациите да работят заедно.“

Russia_Russian_Europe_European_Luna_27_Moon_Lunar_South_Pole

Първата мисия ще започне през 2020г, когато ЕКА ще изпрати руският Луна 27 до южния полюс на Луната, за да събере проби за изследване.

Дългосрочната цел е учените да получат по-добро разбиране за лунните ресурси, включително за замръзналата вода. Те се надяват да изследват части то Луната, които досега винаги са били мистерия.

loading...
Категория:
Космос
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *