Още

  Европейската космическа агенция ще колонизира Луната до 2030г

  Докато от НАСА се надяват да са първите на Марс, Европейската космическа агенция (ЕКА) има други амбиции – колонизиране на Луната.

  ЕКА иска да построи лунна база до 2030г, но в десетилетието преди това ще изпраща астронавти многократно за изпитания. Посочва се обаче, че агенцията няма да се съревновава с НАСА, а търси по-скоро международно сътрудничество и комерсиално участие.

  Европейската космическа агенция ще колонизира Луната до 2030г

  „Завръщането на Луната ще започне с поредица от мисии след 2020г, при които астронавти ще контролират роботи на лунната повърхност от орбита. Първо ще кацнат роботите, които ще проправят път за хората. Целта е изграждане на стабилна инфраструктура за изследване, благодарение на която хората ще живеят и работят там продължително време.

  Ще приложим на практика уроците, които научихме на Международната космическа станция, за да изградим база, подобна на тези, които виждаме в Антарктида днес. В бъдещето Луната може да се превърне в място, където нациите да работят заедно.“

  Russia_Russian_Europe_European_Luna_27_Moon_Lunar_South_Pole

  Първата мисия ще започне през 2020г, когато ЕКА ще изпрати руският Луна 27 до южния полюс на Луната, за да събере проби за изследване.

  Дългосрочната цел е учените да получат по-добро разбиране за лунните ресурси, включително за замръзналата вода. Те се надяват да изследват части то Луната, които досега винаги са били мистерия.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link