Още

  Германия, Дания и Белгия се обединяват, за да увеличат с 500% зелената енергия в Европа

  Германия, Дания и Белгия обединяват сили с гиганти от индустрията, за да инсталират колосални нови крайбрежни вятърни ферми през следващото десетилетие, за да увеличат сегашния капацитет на Европа с близо 500%.

  Енергийни министри от трите страни и много лидери от индустрията подписаха в Лондон изявление, заричайки се да предоставят 60 гигавата вятърна енергия между 2020 и 2030г, или поне по 4 гигавата на година след 2020г. Сегашният капацитет на крайбрежните вятърни ферми, работещи в Европа, е 12.6 гигавата. На теория, новото решение означава, че до 2030г 25% от Европейския съюз ще бъде захранван по този начин.

  Европа работи усилено върху прехода към нисковъглеродната енергия. Европейския съюз се съгласи до 2030г да намали емисиите си с 40% спрямо нивата от 1990г, следвайки Парижкото климатично споразумение.

  Цялата тази нова инфраструктура е добра не само за планетата, но също така обещава много ползи за икономиката. Този смел ход стана възможен благодарение на скорошното падане на цените в тази индустрия.

  Германия, Дания и Белгия вече са страни за пример по отношение на зелената енергия. През декември миналата година огромна единична турбина в Дания постави рекорд по производство на електроенергия за 24 часа. През последния уикенд от април пък, 2/3 от електричеството в Германия идваше от възобновяеми източници.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link