Още

  Градините Кюкенхоф

  Ако някога сте мечтали да прекарате ден обградени от красиви цвета, градините Кюкенхоф в Холандия няма да ви разочароват. Богато разнообразие от приятни аромати гали обонянието ви, а цветовете превземат погледа ви. Холандия има честта да се слави с най-голямата цветна градина в света.

  Кюкенхоф в превод означава „зеленчукова градина” и е кръстена на билковата градина от кухнята на замъка на Jacoba van Beieren. Разположена близо до Лис, между Амстердам и Хага, градината събира 7 милиона цветя, които са засаждани на ръка и покриват площ от 8 акра.

  8gardens

   

  След смъртта на Jacoba van Beieren, градините Кюкенхоф са се превърнали в това, което виждаме днес благодарение на грижите, които са полагали богати търговски семейства.

  Проектиран през 15-ти век, този парк и до днес е запазил невероятния си вид, като през годините е ставал все по-красив. През 1949г цветното изложение се превръща в ежегодно събитие, което позволява на Кюкенхоф да се прочуе като най-голямата цветна градина.

  1254gardens

  Градините посрещат посетители с нещо, което може да бъде описано като цветно футболно игрище. Човек лесно може да се изгуби сред множеството цветове на лалетата. Около основната градина има и зюмбюли, нарциси, лилии, гербери и орхидеи.  Майката природа показва артистичност с  танцуващите пред очите ви цветни редици в лилаво, розово, жълто, червено и оранжево. Освен основната градина има още седем градини, кръстени „Вдъхновяващи градини”.

  3gardens

  Градините предлагат и други атракции на посетителите, освен главозамайването. Можете да гледате цветното шоу, парадът на цветята и дори да участвате в семинар, който ви дава съвети как да заснемете цветята. Можете да си вземете колело под наем или да се включите в някоя от организираните групови разходки.

  124garde ns

  Кюкенхоф са отворени само два месеца в годината – от средата на Март до средата на Май. През останалото време от годината градините се аранжират и поддържат. Много хора си вземат колело и минават покрай цветните полета извън градината. Ако обичате градинарството, пътуването до градините Кюкенхоф е гарантирано вдъхновение и уникално изживяване за вас. А тези, които просто обичат цветята ще се насладите на релаксираща разходка из красивите картини в чудните градини.

   

  5gardens

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link