сеп. 1, 2009
8966 Views

Улингуан

Автор:

Ако някой ви пита за най-красивите места в Китай, обикновено става въпрос за Великата китайска стена, клисурата Тигров скок, Янгшуо и т.н. Много малко хора обаче знаят за Улингуан – спираща дъха живописна гледка, скрита далеч от провинцията Хунан.

Забележителен природен парк, разпростиращ се на 26 000 хектара в китайската провинция Хунан. В паркът има 3103 пясъчни кули, повечето високи над 200м, като най-известните от тях са Златния камшик и Портата на рая, за които се казва, че са душата на Улингуан. Между кулите лежат дълбоки дефилета и клисури с потоци, езера и водопади, около 40 пещери и два големи естествени моста.

7wul

Забележително красивият регион е дом на много застрашени видове растения и животни.
1wul

Улингуан е дом и на три малки етнически групи: Туия, Миао и Баи, които си имат собствени езици, традиции и архитектурни стилове. Ако попаднете сред тези племена може да си помислите, че сте попаднали някъде назад във времето, но уникалното преживяване определено си струва. Каньонът е любимо място за туристи от Китай и други страни.

8wul

Преди няколко години е инсталиран лифт със стъклена кабина, от който можете да се насладите на невероятна гледка. Ако пък обичате екстремните изживявания, често се организират спускания с лодки и много пътешествия из чудния каньон. Подгответе се за много вървене и не забравяйте да си вземете провизии и карта.

6wul Сред забележителностите на парка е и пещерата на жълтия дракон – една от десетте най-големи в Китай.

2wul

3wul

4wul

5wul

loading...
Категория:
Земя
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *