Още

  Имало ли е динозаври преди 4000 години?

  Археологическа находка разбива досегашното схващане за еволюцията и динозаврите. Професор Марк Армитидж е бил уволнен от Нортриджския калифорнийски университет, след като се предполага, че е открил фосил на динозавър, съдържащ мека тъкан, което означава, че няма как да е на милиони години.

  Имало ли е динозаври преди 4000 години?

  Армитидж има 30 години опит и е публикувал множество трудове и открития през кариерата си. Той се натъкнал на фосил на трицератопс, в който имало запазена мека тъкан. Откритието му е в противоречие с теорията за еволюцията, която университетът поддържа от десетилетия, поради което е бил уволнен.

  Молекулярната палеонтоложка Мери Швейцер от университета в Северна Каролина предлага обяснение за откритието на Армитидж, макар то да е само теория. Според нея, желязото в кръвта на динозавъра е запазило меката тъкан във фосила. Това обаче не обяснява радиоактивния въглерод-14 във фосила. Наличието на този изотоп говори, че костите не може да са на възраст повече от 39 000 години, а Армитидж смята, че те са на около 4000 години.

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link