окт. 22, 2017
16414 Views

Интересни факти за бебетата

Автор:

Бебетата може и да са хора като нас, но когато са съвсем малки, между нас и тях има съществени разлики. Като цяло още докато са в утробата и малко след това мъниците сякаш са от друга планета и много факти, свързани с развитието им, може да ни изненадат. Ето някои от тях.

Бебетата са свръхсилни

Хващало ли е новородено пръста ви? А правило ли ви е впечатление колко силно стиска? Всъщност бебетата са изключително силни и при тях се наблюдава зависимост като при мравките, които могат да носят товар, 50 пъти по-тежък от тях самите. Е, бебетата не са чак толкова силни, но без проблем могат да повдигнат нещо, тежащо колкото тях самите. Което си е впечатляващо!

Бебетата имат с почти 100 кости повече от нас

Ето това вече звучи странно! Бебетата се раждат с 300 кости, но докато растат, част от тях се сливат, за да достигнат бройката, която познаваме при възрастните, а именно 206.

Бебетата имат мустаци и ги ядат

Търговски обучения - myjobistosell.com

В четвъртия месец от бременността в плода се развиват мустаци, които след това образуват космена обвивка по цялото тяло. Още преди раждането всички косми падат и се изяждат от бебето, докато е още вътре в утробата. Зловещо, а?

Бебетата нямат кости на коленете

Може и да се раждат с 300 кости, но точно на коленете нямат. Т.нар. капачки на коленете се развиват като такива между 3-тата и 5-ата година на детето.

Бебетата разпознават майка си по миризмата

Мъниците запомнят миризмата на майка си веднага след раждането и така се научават да я разпознават. Доста по-късно запомнят и образа ѝ.

Бебетата могат едновременно да дишат и да преглъщат

Признаваме си, докато писахме текста се опитахме да го направим и ние. Е, безуспешно, защото това е умение, което „е налично“ до около седмия месец. След това става невъзможно.

Бебетата имат много вкусови рецептори

Ние имаме вкусови рецептори основно върху езика, докато мъниците имат и на небцето, и отстрани в устата, всъщност точната им бройка е около 10 000. С годините те избледняват и губят чувствителността си.

Бебетата не плачат

Тук успяхме да ви изненадаме, нали? Та бебето проплаква още в секундата, в която се появи на бял свят и не спира около 2 години след това, като предпочита да изнася своеобразните си концерти в малките часове на нощта, разбира се.

Всъщност мъниците не плачат в истинския смисъл на думата, защото не могат да произвеждат сълзи в първите седмици от живота си. И това, което правят, е просто да крещят. Сълзите се появяват след третата седмица от раждането, понякога дори по-късно.

loading...
Етикети:
· ·
Категория:
Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *