Още

  Интересни и любопитни факти за Южна Корея

  Южна Корея е една от най-интересните страни в света. Силно влияние върху азиатската култура оказват корейската храна, музика, ТВ програми и т.н. Boston Consulting Group дори определи Южна Корея за “най-иновативната страна на планетата”.

  Е, трябва да признаем, че това не е никак малко постижение, имайки предвид, че Южна Корея съществува като държава от едва 1948 година. Тази държава обаче предлага някои изключително интересни факти около нея.

  Знаехте ли например, че хората в Южна Корея имат особено голяма страст към алкохола? Няма шега, няма измама. Алкохолът е считан за един от най-популярните начини за социализация в тази страна. Там е нещо напълно нормално колегите от работното място да излизат заедно поне веднъж седмично и да пийват заедно. Има обаче някои интересни правила. Ако например по-възрастен човек ви подаде чаша бира, трябва да хванете чашата с две ръце.

  Може би не знаехте, но южнокорейците не могат да понасят червено мастило. Ако напишете нечие име с червено мастило, този човек ще има изключително лош късмет занапред. Поне според техните вярвания. Може да се стигне дори до смърт!

  В Южна Корея има особени правила и относно ръкостискането. Ако се срещате с някого по един съвсем небрежен повод, или този човек не заема важна позиция в обществото, прието е да се ръкостискате с една ръка. Ако обаче се срещате с важен човек, който заема отговорна позиция в обществото, прието е да се ръкостискате с две ръце. Така, например, Бил Гейтс сътвори нещо като минискандал, след като се ръкостиска с една ръка с южнокорейския президент. Е, той просто не е знаел, предполагаме.

  Ако се озовете в Южна Корея, бъдете внимателни по темата Япония. Можем да кажем, че корейците не са особено големи фенове на японците. Причина за това е историята и честите военни интереси, които Япония е проявявала към Корея. В това число влизат множество издевателства над корейския народ, които се помнят и до днес.

  Може би ще се изненадате, но пластичните операции са нещо много разпространено в Южна Корея. Според статистиката, една от пет жени в страната се е подлагала поне веднъж на подобна процедура. Нещо повече, това изобщо не се приема за срамно или притеснително от самите тях. Дори често пластичната операция е подарък, който младите момичета получават при завършване на гимназия! Подобен тип риалити предавания също са много разпространени в страната.

  Една от традиционните атракции в Корея са битките между бикове. За разлика от Испания, тук няма тореадатори или червени кърпи. Има бик срещу бик. Това дори представлява цял бизнес в страната – има хора, които отглеждат едри и силни добичета, единствено за тази цел – да участват в битки. Когато дойде време за двубой, настъпва истински празник. Има музиканти, мажоретки и прочее, а хората истински се забавляват. За сметка на животните, разбира се.

  Сигурно няма да останете изненадани, но Южна Корея е водеща страна и по отношение на технологиите. Особено по отношение на връзката с интернет. Тази страна разполага с най-високата средна скорост на връзка към интернет, а цели 92.4% от населението използва глобалната мрежа. Впечатляващо, нали?

  Макар и корейците да могат да се похвалят с висок стандарт на живот, страната има проблем с броя на самоубийствата. Според данните на Световната здравна организация, Южна Корея е на второ място в света по брой самоубийства на глава на населението.

  Макар че е в опасна близост до агресор като Северна Корея, Южна Корея е една от най-миролюбивите страни в света. Според официални данни, престъпността в страната е изключително ниска. Там има и много стриктна политика по отношение притежанието на оръжие.

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови