сеп. 9, 2017
7659 Views

Жени, готови да убиват

Автор:

1. Шарлот Корде

Шарлот Корде е френска благородничка, позната като Ангела на убийството, заради това, че убива лидера на якобинците Жан-Пол Марат на 13.07.1793 година. Марат е на власт по време на Царството на терора и по-специално през Семптемврийските кланета, при които са екзекутирани 1300 души като потенциални врагове на държавата. Корде посещава дома на Марат, твърдейки че има информация за въстание някъде във Франция и го наръгва с нож, знаейки, че ще бъде наказана със смърт за това. Екзекутирана е 4 дни след убийството, но действията й затвърждават новата ера на отношенията между половете във Франция.

2. Лукреция Борджия

Въпреки че е възможно Лукреция Борджия никога да не е убивала, тя в продължение на много време е описвана като убийца, тъй като се твърди, че е отравяла враговете и съпрузите си. Неприятелите на семейството й разказвали, че Лукреция притежавала пръстен с отрова, която използвала по време на събирания за вечеря. Не съществуват исторически доказателства за тези истории, но е любопитен начинът, по който тези слухове обрисуват жената, която била смятана за покровителка на изкуството и науката.

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com
Търговски обучения - myjobistosell.com

3. Ши Джанкиао

Ши Джанкиао не е известна с това, че е убила много хора, а по-скоро с това, че убива само един човек, но това е мъжът, който наранява семейството й. През 1925 година военачалникът Сун Чуанфанг обезглавява бащата на Ши, заради това, че е предвождал опозиционни сили срещу него. Ши Джанкиао преследва убиеца на баща си в продължение на 10 години, преди да го простреля 3 пъти. Вместо да избяга след убийството, тя остава на мястото си, за да обясни случилото се и не е наказана, а освободена, тъй като действията й са сметнати за пример за благочестие.

4. Фани Каплън

Фани Каплън била политически активист от ранна възраст. Тя е арестувана заради участието си в план за бомбардировки, когато е само на 16-годишна възраст. След като излежава присъдата си в сръбски трудов лагер, тя изгубва почти напълно зрението си, но не и желанието си за промяна. Заради конфликта между социалистите-революционери и болшевиките, тя започва да ненавижда Владимир Ленин. На 30.08.1918 година Каплан прострелва Ленин три пъти, като два от куршумите му причиняват сериозни наранявания. Ленин оцелява, а Каплан отказва да назове съучастниците си, което води до екзекуцията й през 1918.

5. Вайълет Гибсън

За разлика от много убийци, мотивите на аристократката от англо-ирландски произход Вайълет Гибсън остават загадка. Гибсън прави опит да простреля Бенито Мусолини след като той приключва една от своите речи в Рим през 1926 година. Гибсън натиска спусъка два пъти, като първият куршум само леко докосва Мусолини, а вторият път оръжието й отказало. Някои вярват, че Гибсън е била луда, защото нямала никакъв мотив да извърши подобно престъпление.

6. Валъри Соланас

Валъри Соланас – писателка от края на 60-те години, имала работа с художника Анди Уорхол, след като написала пиеса за него. Той отхвърля работата й, но не връща копието, предлагайки да й заплати 25 долара, за да се включи в някой от неговите филми като компенсация. В деня на опита за убийство Соланас се среща с няколко души, на които разказва за пиесата, а на един от тях дори споменава, че ще убие Уорхол, за да стане известна и да успее да продуцира пиесата. Когато Соланас среща Уорхол тя го прострелва три пъти и уцелва само веднъж. По-късно е диагностицирана с параноидна шизофрения.

loading...
Категория:
Личности · Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *