Още

  Къде можем да отседнем сред примитивно островно племе?

  Да живееш сред примитивно островно племе е възможно дори в 21-ви век. Въпреки шеметното развитие на цивилизацията и достигането на върхова точка в технологично отношение, все още има хора, нямащи си и идея за развитото общество. Някои смятат, че животът при базови и примитивни условия е предизвикателство. За  други, той е невъзможен. Но каквото и да мислите по въпроса, ще ви е интересно да узнаете, къде по света можете да станете част от този, така наречен експеримент. Предлагаме ви няколко примитивни племена и техните острови, за да решите ще поемете ли риска да разгърнете природните си инстинкти изцяло.

  Сентинелите – племето на Сентинелите обитава индийския остров Сентинел.

  image36

  Наречени са на името на острова, който обитават, понеже се знае твърде малко за тях и не е известно как те самите наричат себе си.

  hqdefault

  Всъщност, като примитивно островно племе, Сентинелите са доста войнствени и трудно приемат посетители от цивилизацията. Всички опити, правени до момента, да се свържат с тях са неуспешни и последвани от дъжд от отровни стрелички.

  tribe3

  Някои смятат, че те са дори човекоядци, което само по себе си отблъсква цивилизования човек. Самият Марко Поло нарича племето жестоки насилници. Вероятно поради лошия си нрав племето е останало изключително диво векове наред. Вече не ви се иска да отседнете при тях, нали?

  Племето Коровай – това племе е доста по-дружелюбно и можете да склоните местните да ви понаучат на това-онова. За първи път цивилизацията стъпва при Коровайте от Папуа, Индонезия през 1970 година.

  mapa_01

  Един мисионер и един археолог намират хората на острова, живеещи в дървени къщи по високите дървета и използващи каменни уреди на труда.

  korowai_02fu4uxv6n

  От тогава насам не се е променило много. Причината за това е вярването на племето, че неспазването на примитивният им бит и култура, би довело до убийствено земетресение.

  pleme-1

  Много екипи от цивилизовани хора са търсели сензации на острова и са преувеличавали фактите. Сред тези сензации е и вярването, че Коровайте са канибали. Всъщност те са банда диваци, които живеят щастливо по дърветата, усамотени сред природата и не искат това да се променя.

  25.-Korowailjudozdersko_pleme

  Ако желаете да поживеете известно време при примитивно островно племе, то те с радост ще ви посрещнат.

  Племето Мачо-Пиро – това племе на ловци и номади обитава Амазонските гори на Перу. Всъщност неговият дом е резервата „Ману“.

  TRIBES2

  Диваците са силно заинтригувани от цивилизацията, но масите туристи, с които местното правителство не може да се справи, ги отблъскват бързо. Примитивният, номадски начин на живот на племето и липсата на дрехи не му пречи да се развива перфектно толкова много години. Инстинктите на местните ловци са, като на хищник и ако ви се иска да станете част от природата изцяло, за да усетите тръпката на дивото, то тук е мястото.

  20120202-pleme2

  Хората от Мачо-Пиро периодично се появяват по брега на Амазонка, така че можете да последвате някой от тях, но на ваш риск!

   

  Аборигените Питупи – като примитивно островно племе те обитават територията на австралийската пустиня. Племето Пинтупи, едно от многото аборигенски племена в района, води изцяло номадски начин на живот и оцеляване.

  australia_aborigeni

  При първата си срещата с цивилизацията, в лицето на бял човек, Пинтупи побягват. По-късно става ясно, че те са видели в лицето на белия мъж „зъл дух“. Ако искате да спечелите доверието им и да живеете с това примитивно островно племе, ще ви трябва доста време.

  pintupi

  Като цяло, аборигенският начин на живот е много активен, свързан с умения за оцеляване от рода на защита от хищници и лов на храна. Добре е, преди да се впуснете в едно такова предизвикателство, да сте подготвени и физически, и психически.

  Да си част от бита и ежедневието на едно племе е трудно. Да отседнеш дори за ден при тези хора е предизвикателство от много особен характер. То никак не прилича на отсядането в хотел или къща за гости, а по скоро напомня на прераждане. Само едно такова приключение, може да напомни на нас хората, колко зависими сме станали от модерните технологии и колко сме притъпили първичните си природни инстинкти за оцеляване. Никое от изброените племена не осъзнава мощта на цивилизованото общество, както самите ние не осъзнаваме мощната им връзката с природата!

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link