авг. 31, 2016
9485 Views

Къде можем да отседнем сред примитивно островно племе?

Автор:

Да живееш сред примитивно островно племе е възможно дори в 21-ви век. Въпреки шеметното развитие на цивилизацията и достигането на върхова точка в технологично отношение, все още има хора, нямащи си и идея за развитото общество. Някои смятат, че животът при базови и примитивни условия е предизвикателство. За  други, той е невъзможен. Но каквото и да мислите по въпроса, ще ви е интересно да узнаете, къде по света можете да станете част от този, така наречен експеримент. Предлагаме ви няколко примитивни племена и техните острови, за да решите ще поемете ли риска да разгърнете природните си инстинкти изцяло.

Сентинелите – племето на Сентинелите обитава индийския остров Сентинел.

image36

Наречени са на името на острова, който обитават, понеже се знае твърде малко за тях и не е известно как те самите наричат себе си.

hqdefault

Всъщност, като примитивно островно племе, Сентинелите са доста войнствени и трудно приемат посетители от цивилизацията. Всички опити, правени до момента, да се свържат с тях са неуспешни и последвани от дъжд от отровни стрелички.

Търговски обучения - myjobistosell.com

tribe3

Някои смятат, че те са дори човекоядци, което само по себе си отблъсква цивилизования човек. Самият Марко Поло нарича племето жестоки насилници. Вероятно поради лошия си нрав племето е останало изключително диво векове наред. Вече не ви се иска да отседнете при тях, нали?

Племето Коровай – това племе е доста по-дружелюбно и можете да склоните местните да ви понаучат на това-онова. За първи път цивилизацията стъпва при Коровайте от Папуа, Индонезия през 1970 година.

mapa_01

Един мисионер и един археолог намират хората на острова, живеещи в дървени къщи по високите дървета и използващи каменни уреди на труда.

korowai_02fu4uxv6n

От тогава насам не се е променило много. Причината за това е вярването на племето, че неспазването на примитивният им бит и култура, би довело до убийствено земетресение.

pleme-1

Много екипи от цивилизовани хора са търсели сензации на острова и са преувеличавали фактите. Сред тези сензации е и вярването, че Коровайте са канибали. Всъщност те са банда диваци, които живеят щастливо по дърветата, усамотени сред природата и не искат това да се променя.

25.-Korowailjudozdersko_pleme

Ако желаете да поживеете известно време при примитивно островно племе, то те с радост ще ви посрещнат.

Племето Мачо-Пиро – това племе на ловци и номади обитава Амазонските гори на Перу. Всъщност неговият дом е резервата „Ману“.

TRIBES2

Диваците са силно заинтригувани от цивилизацията, но масите туристи, с които местното правителство не може да се справи, ги отблъскват бързо. Примитивният, номадски начин на живот на племето и липсата на дрехи не му пречи да се развива перфектно толкова много години. Инстинктите на местните ловци са, като на хищник и ако ви се иска да станете част от природата изцяло, за да усетите тръпката на дивото, то тук е мястото.

20120202-pleme2

Хората от Мачо-Пиро периодично се появяват по брега на Амазонка, така че можете да последвате някой от тях, но на ваш риск!

 

Аборигените Питупи – като примитивно островно племе те обитават територията на австралийската пустиня. Племето Пинтупи, едно от многото аборигенски племена в района, води изцяло номадски начин на живот и оцеляване.

australia_aborigeni

При първата си срещата с цивилизацията, в лицето на бял човек, Пинтупи побягват. По-късно става ясно, че те са видели в лицето на белия мъж „зъл дух“. Ако искате да спечелите доверието им и да живеете с това примитивно островно племе, ще ви трябва доста време.

pintupi

Като цяло, аборигенският начин на живот е много активен, свързан с умения за оцеляване от рода на защита от хищници и лов на храна. Добре е, преди да се впуснете в едно такова предизвикателство, да сте подготвени и физически, и психически.

Да си част от бита и ежедневието на едно племе е трудно. Да отседнеш дори за ден при тези хора е предизвикателство от много особен характер. То никак не прилича на отсядането в хотел или къща за гости, а по скоро напомня на прераждане. Само едно такова приключение, може да напомни на нас хората, колко зависими сме станали от модерните технологии и колко сме притъпили първичните си природни инстинкти за оцеляване. Никое от изброените племена не осъзнава мощта на цивилизованото общество, както самите ние не осъзнаваме мощната им връзката с природата!

loading...
Категория:
Човекът
loading...

Comments to Къде можем да отседнем сред примитивно островно племе?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *